Bu parkta herşey var

AK Partili Bağlar Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla iki buçuk ay gibi kısa zamanda tamamladığı ve bölge halkında büyük sempatisi olan ünlü islam alimi ve bilim insanı Ahmedi Hani'nin ismini verdiği 25 bin metre kare büyüklüğündeki çok amaçlı park projesi, spor sahalarından yürüyüş alanları ve bisiklet parkuruna kadar bir çok özelliği ile çevredeki vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Bu parkta herşey var

Diyarbakır’ın gün geçtikçe gelişen yüzü olarak dikkat çeken Bağcılar bölgesinde son zamanlarda Bağlar Belediyesi'nce inşa edilen en kapsamlı ve çok amaçlı sosyal donatı projelerinden olan Ahmedi Hani Parkı, spordan dinlenme alanlarına kadar bir çok özelliği ile hem vatandaşların ihtiyacına cevap veriyor, hem ziyaret edenleri hayran bırakıyor.

Sentetik futbol sahası ve basketbol tesisinin yanı sıra yürüyüş ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları ile gençlere, çocuklara ve ailelere hitap ediyor.

"BAĞLAR DEĞİŞİMİ YAŞAMAYA DEVAM EDECEK "

17.yüzyılda yaşamış olan İslam alimi ,ilim ve bilim insanı Ahmedi Hani'nin adının verildiği çok amaçlı parkın belediyenin imkanlarıyla Bağlar'a kazandırılan en büyük park ve yeşil alan projesi olduğunu ifade eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,"Vatandaşlarımız huzur içerisinde hem dinleniyor, hem de sağlıklı yaşam için spor yapabiliyor. Son üç yılda Bağlar'ın oksijen ve dinlenme alanlarına çok ciddi katkılar sağlayarak büyük bir değişime imza atan projeleri kazandırdık. Bağlar, hak ettiği değişimi yaşamaya devam edecek ."dedi.

İLİM VE BİLİM İNSANLARININ İSİMLERİ TABELALARDA

Ahmedi Hani'nin yanı sıra ünlü islam devlet adamı Selahaddin Eyyubi, "Şark Bülbülü " lakaplı Diyarbakırlı sanatçı Celal Güzelses, islam bilgini ve bilim insanı El Cezeri, Diyarbakırlı şair Ahmed Arif ile ilk Zazaca mevlidin yazarı Ahmedi Hasi'nin anısına yapılan park ve sosyal donatı projelerinin tabelaları asıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz