Bu sistemlerin kökü cehalet!

"Teröristi ve terör örgütlerini ayırt etmiyoruz, kurgulanmış sistemdir" diyen Bakan Soylu, "Bu sistemlerin kökü cehalettir, başka hiçbir şey değildir" dedi.

Haberler 25.12.2016 - 14:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SRT-çileri Bakan Süleyman Soylu, Ne yaparlarsa yapsnlar, ne ederlerse etsinler, onun için biz PKKy, DEA, FETÖyü birbirinden ayrt ediyor, deiliz. Hepsi ayn. Hepsi kardeliimizi, birliimizi ve beraberliimizi, gücümüzü azaltmak için kurgulanm sistemlerdir. Hepsi bir sistemdir ve hepsiyle ayn anlayla mücadele ediyoruz. Bu sistemlerin kökü cehalettir, baka hiçbir ey deildir. dedi.

Bakan Soylu, çeitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde, Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Yasin Aktay ile Siirte geldi.

Güres Caddesinde esnaf ziyaret eden Soylu, vatandalarla görütü. Kentteki sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir lokantada bir araya gelen Bakan Soylu, bu corafyann ortaya koyduu kültür birikimine ve anlayna tüm dünyann ihtiyac olduunu belirtti.

Sahip olduklar kültür birikiminin ülke üzerine oynanan oyunlar boa çkardn aktaran Soylu, bu kadar ile kar karya kalan büyük bir milletin birbirine olan muhabbetinin her geçen gün artn, 15 Temmuzda Siirtte ortaya konulan kararll konutuklarn kaydetti.

Snavdr, bu imtihandr. Acaba ne yapacaklar diye kar karya kaldmz bir sürecin addr. Herkes kol kola omuz omuza demokrasiye milli iradesine ezanna bayrana sahip çkan istilay engellemek için kendi bedenini hiç düünmeden ortaya koyan o anlay memleketin her noktasnda hisseden bir yapy Siirt nasl ortaya koymusa Malatya, Trabzon, Krklareli, Ankara, stanbul ayn ekilde ortaya koymu. diyen Soylu, memleketin 81 vilayetinin de ayn ekilde ortaya koyduuna iaret etti.

Yllardr ülkenin birlik içinde durduu gibi gönül corafyasndan da kopmadn anlatan Bakan Süleyman Soylu, Srebrenitsada bir kym olduu zaman sanki kendi öz evlatlar parçalanm gibi hissettiklerini ifade etti.

Bizi birbirimize düürmeye çalyorlar

Bir taraftan Cerablus, bir taraftan El-Bab, bir taraftan Suriye, bir taraftan Yemen ve Libyada insanlarn kar karya kald sürece hiçbir zaman duyarszlk ortaya koymadklarn, bunun bir gönül corafyas olduunu anlatan Soylu, bir gönül köprüsüyle birbirlerine balandklarn bildirdi.

Skntlarla kar karya kaldklarn vurgulayan Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Bizi birbirimize düürmeye çalyorlar. Türk-Kürt, Arap, Sünni-Alevi diyorlar ama bunlarn her birisi, nereden planlanrsa planlansn, ne kadar kuvvetle ve iddetle bir ayrl isterse istesin, bu millet birbirleriyle öyle bir bütünleiklik ortaya koyuyor ki her seferde bu planlar yapanlar ne yaparlarsa yapsnlar, ayn tezgahlar ortaya koyarlarsa koysunlar, hangi provokasyonu bir ekilde Türkiyede uygulamak isterlerse istesinler, bilmenizi istiyorum ki burada büyük bir samimiyet var ve bu samimiyet çok net ve açktr. Bu samimiyetin sahibi elbette ki bu millettir ama bu samimiyetin koruyucusu da bu samimiyetin gücü de cenab Allahtr. Biz buna inanyoruz. Ne yaparlarsa yapsnlar, ne ederlerse etsinler, onun için biz PKKy, DEA, FETÖyü birbirinden ayrt ediyor, deiliz. Hepsi ayn. Hepsi kardeliimizi, birliimizi ve beraberliimizi, gücümüzü azaltmak için kurgulanm sistemlerdir. Hepsi bir sistemdir ve hepsiyle ayn anlayla mücadele ediyoruz. Bu sistemlerin kökü cehalettir, baka hiçbir ey deildir.

Bu sistemlerin kökünün bu corafyay tanmamak ve insana sayg duymamak olduunu aktaran Soylu, Cenab Allahn yaratt, eref-i mahlukat olarak nitelendirilen insan bir ekilde yok farz ettiklerini, onu bir makine olarak deerlendirdiklerini belirtti.

Her gün yeni bir umut bayra

Onun için bunlarla mücadele edeceiz. Sadece bunlarla terörle mücadele ettiimiz yöntemlerle etmiyoruz. Üniversitelerimizle, okullarmzla ve ana okullarmzla ediyoruz. nsanmzn iinin çok daha iyi olmasn temin etmek için ediyoruz. ifadelerini kullanan Soylu, bir taraftan umutsuzlua sevk etmek istediklerini, ama her gün yeni bir umut bayra salladklarn vurgulad.

Avrasya Tünelini açtklarn, bütün dünyann kendi derdine dümüken, Acaba biz ne yapacaz? diye bir endie içerisindeyken, Asya ile Avrupay yeniden birbirine balamann heyecann, onurunu ve gururunu yaadklarn kaydeden Soylu, valilik ve bir asfalt yol gibi sadece bir yap ortaya koymadklarn, aslnda bütün dünyaya bayrak salladklarna iaret etti.

Bizimle uraanlara bayrak sallyoruz. Diyoruz ki Ne yaparsanz yapn, ne ortaya koyarsanz koyun biz yolculuumuza devam ediyoruz ve devam edeceiz. Evet, Marmarayda öyleydi. Osmangazi Köprüsünde öyleydi ve ifade etmek istiyorum, Üçüncü Köprüde de öyleydi. Allah nasip edecek. ifadelerini kullanan Soylu, dünyann en büyük havalimann açtklar zaman da ayn heyecan, gururu ve mutluluu yaayacaklarn anlatt.

Hiçbir yerden kem bir söz duymadk

Kanal stanbulu açtklar, çanakkaledeki 18 Mart Köprüsünü bu milletle bütünletirdikleri zaman da bu corafyann birbirine olan yaknln, birbiriyle olan bütünlemesini yine ortaya koymaya çalacaklarn bildiren Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Bu bölgenin hemen hemen her noktasnda bir taraftan milletimize naslsnz, iyi misiniz? dedik. Dier taraftan ne olursunuz birliimize, beraberliimize ve yarnmza sizden destek istiyoruz. Bize ve bu ülkenin yarnlarna güç verin. Bu corafyay kan gölüne döndürmeye çalanlara burada brahim Hakk Hazretlerinin, smail Fakirullahn o n bu corafyann bütün içtenliiyle beraber ortaya koymaya çaln dedik. Hiçbir yerden kem bir söz duymadk. Sadece dirayetli olun, dualarmz sizinle birliktedir, birliimizi ve beraberliimizi devam ettirdiiniz için minnettarz, müteekkiriz, bizimle beraber olmaya devam edin diyen anlay, sahiplenmeyi burada gördük.

Bakan Soylu, AK Partinin yaklak 14 yldr adm adm bir sessiz devrimin nasl gerçekleeceini ifade etmeye çaltn, demokrasi, adalet, kalknma, büyüme, zenginlemenin en önemli çizgilerinden biri olduunu aktard.

Hükümet hangi program ortaya koyuyorsa onu gerçekletirebilmek onu bir ekilde icra edebilmek için hep birlikte gayret gösterdiklerini vurgulayan Soylu, bunu saladklar andan itibaren bölgenin Türkiyenin yatrm merkezi olacan bildirdi.

çocuklarmzn yeri anasnn yandr

Terörü tasfiye ettikleri andan itibaren çocuklarn ile ve gelecekle yarna daha iyi adm atacan belirten Soylu, öyle konutu:

Geçen günlerde yine uluslararas bir yayn kuruluu Türkiyede maalesef çocuklarmzn bir bölümünün teröre bulatrld daa götürüldüü konusunda bizim de birkaç kez dile getirdiimiz anlay kendi uluslararas yayn organnda dile getirdi. Bizim çocuklarmzn yeri ora deildir. Bundan hepimiz her birimiz ve bu ülkede yaayan herkes sorumludur. Bizim çocuklarmzn yeri anasnn yandr, babasnn sevgisidir, beraber arkadalarla okuduu okuldur, ilmin ve bilimin peinde komaktr, üretimin yandr. Bizim çocuklarmzn yeri kol kola girip omuz omuza yürüyüp, yarna ait bu anlay bütün dünyaya kardelik, birlik, büyüme nasl olur, onlarn inadna bize tezgah kuranlarn her birinin inadna dünyann ilk on büyük devletinden birisi nasl olur onu göstermenin heyecandr.

Ne yaptklarn ve ne adm attklarn bildiklerini anlatan Bakan Soylu, son 300 yln en kuvvetli zamannda olduklarn, kii ba milli gelir seviyesinin 11 bin dolar seviyesinde olan bir Türkiyede bulunduklarn vurgulad.

Bakan Soylu, 81 vilayetinde üniversite olan, binlerce kilometre bölünmü yollar yaplm, 1,2, 3 milyar dolarlarn Türkiye için hiçbir ey ifade etmedii bir güçlü ve büyük ülkeden bahsettiklerini aktararak, konumasn öyle sürdürdü:

Hepimiz biliyoruz kah 25 cente muhtaç olduumuz günler vard kah 500 milyon dolar IMFden borç isteyip emeklilerimizin maalarn ödemekte zorlandmz ve o kapdan döndürüldüümüz günler vard. Etrafmzdaki corafyay ate çemberine döndürmelerine ramen, bugün insansz hava uçaklarn yapan bir Türkiye var. Dier taraftan gökyüzüne uydu gönderip, kendi milli haberlemesini ortaya koyan bir Türkiye var. Her gün bamszln, özgürlüünü bir katre daha artran bir adm daha atan bir Türkiye tablosu var. Bir taraftan hastaneleriyle bilim merkezleriyle barajlaryla bütün problemlerini geride brakmak için çaba sarf eden bir Türkiye tablosu var. Bunu istemiyorlar, istemedikleri açktr çünkü buras adaletin merkezidir.

çileri Bakan Soylu, 15 Temmuzun bu milletin yeni bir milad, bu milletin gelecee ait sözlemesinin ve ahdinin önemli bir balangc olduuna iaret ederek, artk terörü, Türkiyeye kar taarruzlar kendi cephesinde, ülkesinde kabul eden bir anlay ortaya koymadklarn herkesin gördüünü anlatt.

çocuklarn düünlerinde halay çekmek ve yarn ie girdiinde akam eve gidip, hayrl olsun yemeini anne ve babas ile yemesini istediklerini belirten Soylu, terör örgütlerinin bundan alkoyamayacan, bunun DEA, FETÖ, PKK, KCK, PYD, YPG için de geçerli olduunu bildirdi.

Bakan Soylu, öyle devam etti:

Evet, evlatlarmz ehit oluyor. Üzülüyoruz, kavruluyoruz. Ailelerini, bu aziz milletimizi teselli etmeye çalyoruz. Bilmenizi istiyorum ki bu büyük mücadeleyi hep beraber yapyoruz. Bu büyük mücadelenin taraf bu terör örgütleri deildir. Bu terör örgütleri maadr, hem de ucuz maalardr. Bu terör örgütlerinin hepsinin arkasnda emperyal bir akl bu Anadolu corafyasnn zenginliini ortadan kaldrmaya çalan bir anlay söz konusudur. Terörle mücadelede belli bir boyutun içerisindeyiz. Cumhurbakan ve Babakanmzn talimatlar dorultusunda, sadece snrlarmz içerisinde deil, dnda da bize kar husumet besleyenlere gerekli cevab verebilecek kabiliyetimizi bugün nasl Suriyede, El-Babta, Cerablusta ortaya koymu isek bilmenizi istiyoruz yine ortaya koyacaz.

Dönem dönem oyunlar oynandn, rahmetli Menderese, Özala ve Erbakana da oynandn kaydeden Soylu, milletin zenginliklerini istismar etmeye çaltklarn, bunda da bugüne kadar baarl olamadklarn, okunan ezanlarn muhafazas altnda bulunduklarn anlatt.

Az uyuduklarn, çok çaltklarn aktaran Bakan Soylu, sözlerini öyle tamamlad:

Bir ülkenin Cumhurbakan eer saat gecenin 4üne kadar milleti için ter döküyorsa, zihin yoruyorsa, bir ülkenin Babakan ayn gayreti ortaya koyuyorsa, bu büyük bir mücadelenin addr. çünkü evlatlarmz u anda eksi 26 derecede snrlarmz muhafaza ediyorlar. Bizim kuvvetimiz, gücümüz sadece maddi varlklarmzdan deildir, bizim güç ve kuvvetimiz bu milletin birlii, devam için kendini feda eden ve ehit olan insanlarmzn ortaya koymu olduklar fedakarlktandr. nallah önümüzdeki günlerde bu memlekette çok daha önemli ve güzel gelimeler olacak.

Sabah saatlerinde özel uçakla Batman Hava Limanna inen çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler ile sk güvenlik önlemleri altnda karayoluyla Siirte geldi. Soylu ve berebarindekiler burada Vali Mustafa Tutulmaz, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Arif çetin, 3üncü Komando Tugay Komutan Piyade Kurmay Albay Selçuk Yldrm, Siirt Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, ve AK Partili bir grup tarafndan karland.

Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra DEA ile mücadelede görevlendirilen ve önümüzdeki günlerde Suriyenin El Bab Bölgesine gidecek 3üncü Komando Tugay Komutanlna geçti. El Bab Bölgesine gidecek askerlerle birlikte ölen yemei yiyen Bakan Soylu, onlarla sohbet ederek sorunlarn ve isteklerini dinledi. Soylu, daha sonra basna kapal olarak polis, jandarma ve ilçe kaymakamlar ile ayr ayr yapaca toplantlar için hazrlanan salona geçti. Bakan Soylu, yapaca güvenlik zirvesinin ardndan geceyi Siirte geçirecek.

Ana Sayfaya Git