Büyük vurgun!

Sahte senet ve belgeyle yurtdışında yaşayan kişileri dolandıran şebeke çökertildi. 6 kişi gözaltına alındı. Daha önce 9 şüpheli tutuklanarak cezaevine konulluştu.

Haberler 13.04.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, sahte senet ve belgeyle yurtdnda yaayan kiileri dolandrd iddia edilen, aralarnda icra müdürü, asker ve polisin de bulunduu çeteye yönelik 5 ilde yaplan operasyonda 6 kii gözaltna alnd. Ocak aynda ise çetenin liderinin de aralarnda bulunduu 9 üpheli çkarldklar mahkemece tutuklanmt

Sahte senet ve belgelerle yurtdnda yaayan baz kiileri borçlandrp, banka hesaplarndaki paray icra yoluyla alan dolandrclk çetesine yönelik, Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Diyarbakr, zmir, stanbul, Antalya ve Aydnda düzenlenen e zamanl operasyonda kamuda çalan, aralarnda icra müdürü, asker ve polisin de olduu hakknda gözalt karar alnan 9 üpheliden 6s yakaland. Polis, dier 3 üphelinin yurtdna kaçtn tespit etti.

ULUSLARARASI BALANTILI

üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandrclk ve resmi belgede sahtecilik ve rüvet suçlaryla adliyeye sevkedildi. Örgüt üyelerinin imdiye kadar 22 banka müterisinin hesaplarndaki 10 milyon liray çekmeye çaltklar belirlendi.

9 ÜPHEL TUTUKLANMITI

Dolandrclk çetesinin liderinin de aralarnda bulunduu 7 Ocakta gerçekleen operasyonda da, 9 üpheli çkarldklar mahkemece tutuklanmt. Tutuklanan zanllardan birinin Interpol tarafndan Almanyada dolandrclk yapt için arandnn tespiti ile suç örgütünün uluslararas aya olduu da belirlendi. Polis ekipleri, benzer maduriyetlerin yaanmamas için özellikle yurt dnda oturanlarn e-devlet üzerinden haklarnda icra dosyalar olup olmadn kontrol etmelerini, üpheli bir durum fark etmeleri durumunda konuyu emniyete bildirmelerini istedi.

Ana Sayfaya Git