Çınar’da leoparı gördüler

Çınar'a bağlı Karabudak (Sıpyag) köyünde 3 leopar yavrusunu gören köylüler, Jandarma ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne haber verdiklerini söyledi.

Haberler 20.04.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe merkezine yaklak 20 kilometre uzaklkta yer alan Karabudak köyü sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye gelen Orman ve Su leri Bakanlna bal Doa Koruma Milli Parklar Müdürlüü ekipleri tarafndan alanda dron ile arama-tarama çalmas balatld.

Afrika ülkelerinin vahi hayvanlarndan biri olarak bilinen leoparn çnarn krsalnda görülmesi çevrede ikamet eden vatandalar tedirgin etti.

LEOPAR GÖREN KÖYLÜLER

Leopar gördüünü söyleyen Karabudak köyü sakinlerinden Abdülkadir Kzltoprak, Biz evdeyken kardeim bize telefon açt, burada bir hayvan gördüünü söyledi. Ben ile amcaoullarm buraya gelip baktmzda hayvanlar gördük, kedi yavrusu gibiydi. ki dii, bir erkek olmak üzere 3 taneydi. Baktk, fotorafn çektik ve yerine braktk. Ertesi gün gelince yerinde yoktu. Burada kuzular otlatan amcamn olu, yavru hayvanlar annesinin azna alarak 2-3 sefer eklinde götürdüünü görmü. Karakola, doa korumaya haber verdik, geldiler, herhangi bir ize rastlanmadlar. dedi.

6 YIL ÖNCE DE GÖRÜLMÜTÜ

Geçmi yllarda çevre köylerde de leopar izine rastlanldn belirten Kzltoprak, Buradan çnara doru 8 kilometre uzaklkta olan Solmaz köyünde 6 yl önce görülmütü. Onun dnda da herhangi bir ize rastlanmamt. Nesli tükenmekte olan bir hayvandr. Muhtemelen ya baak ya da leopardr. Daha önce böyle bir eye rastlamadm. ifadelerini kulland.

Gördüü yavru hayvann vahi bir hayvan olduuna kanaat eden Kzltoprak, Yaklak köyden 2 kilometre uzaklkta. Yabani kedi olsa bilmiyorum ama kedi olabileceini zannetmiyorum. Yenidoan bir eydi, gözleri bile açk deildi, kuyruu vard. Kuyruu ksa, ucu sivriydi. eklinde konutu. Bölgeye gelen ekiplerinin leopar yakalayabilmek için fotokapan brakacaklar iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git