Çalar'a tutuklama gelebilir!

Sakaryaspor maçında rakip futbolcuları "kesici" aletle yaraladığı iddia edilen Amedsporlu Mansur Çalar Mahkemece şartlı serbest bırakılırken, yurtdışı yasağı getirildi. Çalar ve Amedspor yönetimi, "algı operasyonuyla" karşı karşıya olduklarını iddia etti.

Haberler 05.03.2019 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç/M. Emin FDAN/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR-TFF 2. Lig Beyaz Grupta hafta sonu oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçnn ardndan Sakaryasporlu 4 futbolcunun ikayeti üzerine rakip takmn futbolcusu Mansur çalar hakknda soruturma balatld. Emniyet ve savclkta ifade veren çalar, hakkndaki iddialar yalanlayarak görüntülerde de olduu üzere elinde kesici alet olmadn söyledi. Amed Sportif Faailiyetler Kulübü ise, maçta Sakaryaspor oyuncusu Dilaver Güçlünün özellikle stiklal Mar okunurken hareket yapt ve bu hareketin sporcu ve taraftarlar tahrik ettiini dile getirdi.

KAYETç OLDULAR

Hafta sonu Diyarbakr Stadnda oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçnn ardndan Sakaryasporlu 4 futbolcu, Huzur Polis Merkezine bavurarak rakip takmn oyuncusu Mansur çalardan kendilerini kesici aletle yaralad iddiasyla ikayetçi oldu.

Sakaryasporlu futbolculardan Hac Ömer Doru, polis merkezindeki ifadesinde, Maçn ilk yars bittii anda soyunma odasna doru yöneldiimde 72 srt numaral Mansur çalar yanma geldi, küfrederek hakarette bulundu. Elindeki sivri bir cismi yüzüme sürterek yaralanmama sebep oldu. Bunun üzerine cisim olduunu maçn hakemi Ferhat Kestaloluna söyledik. Üst aramas yaparak cismi bulmasn talep ettik. Hakem üst aramas yapmad. beyannda bulundu.

SAVCILIK SORUTURMASI

Ferhat Yazgan da Maçn ilk dakikalaryd. 72 srt numaral Mansur çalar yanmdan geçerken elinde bir cisimle boyun bölgeme sürterek yaralanmama sebep oldu. Elindeki sivri uçlu bir cismi bana göstererek, Hepinizi çizeceim. dedi. diyerek ikayetçi oldu.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, futbolcu çalar hakknda soruturma balatld.

SAVCI VE POLSE FADE

Mansur çalar, önceki gece polis merkezine, dün de savcla giderek hakkndaki iddialarla ilgili ifade verdi. çalar ifadesinde, rakip takm oyuncularnn iddia ettii gibi elinde jilet veya kesici alet bulunmadn anlatt. çalar hakkndaki iddialar yalanlarken, kulüp yönetimi de basn açklamas yapt.

AMEDSPORDAN AçIKLAMA

Kulüp binasnda düzenlenen basn açklamasna Bakan Ali Karaka, yardmcs Bülent Ouz, Futbol ube Sorumlusu Nedim imek, Basn Sözcüsü MirzaTanaman ve yöneticiler katld.

KULÜP BAKANI: ALGI OPERASYONU

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Bakan Ali Karaka, yaync kuruluun görüntülerinde olayn açkça görüldüünü belirterek, ampiyonluk yarndan kopan Sakaryasporun, takmlar hakknda alg operasyonu yapmaya çalldn söyledi. Maç öncesi seremonide stiklal Mar okunduu srada bozkurt iareti yapan Sakaryasporlu futbolcunun çekilen fotorafn gösteren Karaka, unlar söyledi:

GÖRÜNTÜLERDE OYNAMA VAR

Konuk takmdan Dilaver Güçlü stiklal Marmz okunurken bozkurt iareti yaparak futbolcularmz tahrik etmi ve olaylarn balamasna neden olmutur. Bu futbolcu hakknda bugün suç duyurusunda bulunacaz. Görüntülerde futbolcumuzun rakip futbolcuya dokunduu, dierinin de hafifçe yüzünü iteledii görülüyor. Burada kesici alet kullanlsa futbolcular o acdan yere düer, en azndan tepki gösterir. Kald ki futbolcumuzun elinde hiçbir madde görülmüyor. Sakaryallarn sosyal medyada yaynlad o görüntülerde de oynamalar var. Futbolcumuzun elinde herhangi bir madde yok. Ama bir ey varm gibi gösteriliyor. Bir de stiklal Marmz okunurken taraftarlarmzn stiklal Marmz slkladn utanmadan söylüyorlar. Yaync kurulu TRTde o görüntüler var. Halbuki böyle bir olay yaanm deil. Sakaryaspor son 2 maçtan 1 puan ald. ampiyonluk anslar zora girdi, kulüp yöneticileri bu ekilde baarszlklarn örtbas ediyorlar. Taraftarlarmz da son derece saduyulu davrand ve hiçbir olay yaanmad. Futbolcular arasnda ufak- tefek itimeler yaanm ve her iki takmdan da krmz kart görenler var. Yine hakemin korktuunu söylüyorlar. Hakem bariz bir golümüzü vermedi. Adam korksa, golümüzü iptal etmez. Bu bir alg operasyonudur, baka bir ey deildir.

ADL KONTROL

Amed Sportif Faaliyetler Kulübünde kaptan Mansur çalar, savclktaki ifadesinin ardndan mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, çalara adli kontrol uygulanmasna karar verdi.

SAKARYASPOR YÖNETM

Buarada, Sakaryaspor yönetim kurulu da akam saatlerinde basn toplants düzenledi. Kulübü Bakan Cevat Eki yaananlarn ho eyler olmadn söyledi. Hakem ve temsilcilerin yaananlara göz yumduunu ileri süren Eki, Bir adamdan kesici alet alnamad. Hakemin böyle bir yetkisi de var. Maç durdurup, oyuncuyu çarp, arama yapma yetkisi olmasna ramen, hakem oyuna müdahale etmedi. Hakem burada snfta kalmtr. diye konutu. Cevat Eki, Diyarbakrda kendilerine elik eden AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuolu, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslana teekkür etti.

HAKEME SUçLAMA GELD

Sakaryaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Genç, maçta yaananlara ilikin durumu gözlemcilere anlattklarn ancak herhangi bir giriimde bulunulmadn öne sürdü. Kulüp yönetim kurulu üyesi Sercan Damar ise Diyarbakr ehri veya Amed Sportif Faaliyetler takmyla bir problemlerinin olmadn vurgulad.

Geçmi senelerde Diyarbakrl futbolcularn ve taraftarlarn Sakaryada ne kadar iyi karlandnn bilindiini dile getiren Damar, Konulan deplasman yasan kaldran bir anlaymz varken, bizim bu yapya kar nasl düman olmamz, kin gütmemiz beklenmektedir? eklinde konutu.

Maçtan önce gerilimin artrlmak istendiini savunan Damar, Sakaryada oynanan ilk maçta yaanan olaylar, tamamen birilerinin sistematik abartmasyla ve ortam germek amacyla bu kadar büyütülmü, ikinci maçn tansiyonu bilinçli bir ekilde artrlmtr. deerlendirmesinde bulundu.

FUTBOLCULAR KONUTU

Sakaryaspor Futbol Takm Kaptan Ferhat Yazgan, Rüstemler Tesislerinde gerçekletirilen antrenmann ardndan konuyla ilgili yapt açklamada, Diyarbakra giderken 3 puan almann dnda bir hedeflerinin olmadn iddia etti. Rakip takm oyuncularnn farkl düüncede olduunu savunan Ferhat, unlar söyledi:

Zaten görüntülerde her ey gözüküyor. 72 numaral Mansur (çalar) elinde bir cisim ile oynad. Seremoniden sonra yanndan geçerken, kalçama elindeki cismi batrd. O an kafam çevirdim ve bana bir ey gösterdi. Olay çkmasn diye üstelemedim. Biz sakin kalmaya çaltk.

Ana Sayfaya Git