Görüş Bildir

Çalar'a tutuklama gelebilir!

Sakaryaspor maçında rakip futbolcuları "kesici" aletle yaraladığı iddia edilen Amedsporlu Mansur Çalar Mahkemece şartlı serbest bırakılırken, yurtdışı yasağı getirildi. Çalar ve Amedspor yönetimi, "algı operasyonuyla" karşı karşıya olduklarını iddia etti.

Çalar'a tutuklama gelebilir!

Tahir KARAKEÇİ/M. Emin FİDAN/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DİYARBAKIR-TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hafta sonu oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçının ardından Sakaryasporlu 4 futbolcunun şikayeti üzerine rakip takımın futbolcusu Mansur Çalar hakkında soruşturma başlatıldı. Emniyet ve savcılıkta ifade veren Çalar, hakkındaki iddiaları yalanlayarak görüntülerde de olduğu üzere elinde kesici alet olmadığını söyledi. Amed Sportif Faailiyetler Kulübü ise, maçta Sakaryaspor oyuncusu Dilaver Güçlü’nün özellikle İstiklal Marşı okunurken hareket yaptığı ve bu hareketin sporcu ve taraftarları tahrik ettiğini dile getirdi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR                              

Hafta sonu Diyarbakır Stadı'nda oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçının ardından Sakaryasporlu 4 futbolcu, Huzur Polis Merkezi'ne başvurarak rakip takımın oyuncusu Mansur Çalar'dan kendilerini kesici aletle yaraladığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Sakaryasporlu futbolculardan Hacı Ömer Doğru, polis merkezindeki ifadesinde, "Maçın ilk yarısı bittiği anda soyunma odasına doğru yöneldiğimde 72 sırt numaralı Mansur Çalar yanıma geldi, küfrederek hakarette bulundu. Elindeki sivri bir cismi yüzüme sürterek yaralanmama sebep oldu. Bunun üzerine cisim olduğunu maçın hakemi Ferhat Kestalıoğlu'na söyledik. Üst araması yaparak cismi bulmasını talep ettik. Hakem üst araması yapmadı." beyanında bulundu.

SAVCILIK SORUŞTURMASI

Ferhat Yazgan da "Maçın ilk dakikalarıydı. 72 sırt numaralı Mansur Çalar yanımdan geçerken elinde bir cisimle boyun bölgeme sürterek yaralanmama sebep oldu. Elindeki sivri uçlu bir cismi bana göstererek, 'Hepinizi çizeceğim.' dedi." diyerek şikayetçi oldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, futbolcu Çalar hakkında soruşturma başlatıldı.

SAVCI VE POLİSE İFADE

Mansur Çalar, önceki gece polis merkezine, dün de savcılığa giderek hakkındaki iddialarla ilgili ifade verdi. Çalar ifadesinde, rakip takım oyuncularının iddia ettiği gibi elinde jilet veya kesici alet bulunmadığını anlattı. Çalar hakkındaki iddiaları yalanlarken, kulüp yönetimi de basın açıklaması yaptı.

AMEDSPOR'DAN AÇIKLAMA

Kulüp binasında düzenlenen basın açıklamasına Başkan Ali Karakaş, yardımcısı Bülent Oğuz, Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek, Basın Sözcüsü MirzaTanaman ve yöneticiler katıldı.

KULÜP BAŞKANI: ALGI OPERASYONU

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş, yayıncı kuruluşun görüntülerinde olayın açıkça görüldüğünü belirterek, şampiyonluk yarışından kopan Sakaryaspor'un, takımları hakkında algı operasyonu yapmaya çalışıldığını söyledi. Maç öncesi seremonide İstiklal Marşı okunduğu sırada 'bozkurt' işareti yapan Sakaryasporlu futbolcunun çekilen fotoğrafını gösteren Karakaş, şunları söyledi:

GÖRÜNTÜLERDE OYNAMA VAR

"Konuk takımdan Dilaver Güçlü İstiklal Marşımız okunurken bozkurt işareti yaparak futbolcularımızı tahrik etmiş ve olayların başlamasına neden olmuştur. Bu futbolcu hakkında bugün suç duyurusunda bulunacağız. Görüntülerde futbolcumuzun rakip futbolcuya dokunduğu, diğerinin de hafifçe yüzünü itelediği görülüyor. Burada kesici alet kullanılsa futbolcular o acıdan yere düşer, en azından tepki gösterir. Kaldı ki futbolcumuzun elinde hiçbir madde görülmüyor. Sakaryalıların sosyal medyada yayınladığı o görüntülerde de oynamalar var. Futbolcumuzun elinde herhangi bir madde yok. Ama bir şey varmış gibi gösteriliyor. Bir de İstiklal Marşımız okunurken taraftarlarımızın İstiklal Marşımızı ıslıkladığını utanmadan söylüyorlar. Yayıncı kuruluş TRT'de o görüntüler var. Halbuki böyle bir olay yaşanmış değil. Sakaryaspor son 2 maçtan 1 puan aldı. Şampiyonluk şansları zora girdi, kulüp yöneticileri bu şekilde başarısızlıklarını örtbas ediyorlar. Taraftarlarımız da son derece sağduyulu davrandı ve hiçbir olay yaşanmadı. Futbolcular arasında ufak- tefek itişmeler yaşanmış ve her iki takımdan da kırmızı kart görenler var. Yine hakemin korktuğunu söylüyorlar. Hakem bariz bir golümüzü vermedi. Adam korksa, golümüzü iptal etmez. Bu bir algı operasyonudur, başka bir şey değildir."

 ADLİ KONTROL

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nde kaptan Mansur Çalar, savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Çalar'a adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

SAKARYASPOR YÖNETİMİ

Buarada, Sakaryaspor yönetim kurulu da akşam saatlerinde basın toplantısı düzenledi. Kulübü Başkanı Cevat Ekşi yaşananların hoş şeyler olmadığını söyledi. Hakem ve temsilcilerin yaşananlara göz yumduğunu ileri süren Ekşi, "Bir adamdan kesici alet alınamadı. Hakemin böyle bir yetkisi de var. Maçı durdurup, oyuncuyu çağırıp, arama yapma yetkisi olmasına rağmen, hakem oyuna müdahale etmedi. Hakem burada sınıfta kalmıştır." diye konuştu. Cevat Ekşi, Diyarbakır'da kendilerine eşlik eden AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'a teşekkür etti.

HAKEME SUÇLAMA GELDİ

Sakaryaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Genç, maçta yaşananlara ilişkin durumu gözlemcilere anlattıklarını ancak herhangi bir girişimde bulunulmadığını öne sürdü. Kulüp yönetim kurulu üyesi Sercan Damar ise Diyarbakır şehri veya Amed Sportif Faaliyetler takımıyla bir problemlerinin olmadığını vurguladı.

Geçmiş senelerde Diyarbakırlı futbolcuların ve taraftarların Sakarya'da ne kadar iyi karşılandığının bilindiğini dile getiren Damar, "Konulan deplasman yasağını kaldıran bir anlayışımız varken, bizim bu yapıya karşı nasıl düşman olmamız, kin gütmemiz beklenmektedir?" şeklinde konuştu.

Maçtan önce gerilimin artırılmak istendiğini savunan Damar, "Sakarya'da oynanan ilk maçta yaşanan olaylar, tamamen birilerinin sistematik abartmasıyla ve ortamı germek amacıyla bu kadar büyütülmüş, ikinci maçın tansiyonu bilinçli bir şekilde artırılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

FUTBOLCULAR KONUŞTU

Sakaryaspor Futbol Takımı Kaptanı Ferhat Yazgan, Rüstemler Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Diyarbakır'a giderken 3 puan almanın dışında bir hedeflerinin olmadığını iddia etti. Rakip takım oyuncularının farklı düşüncede olduğunu savunan Ferhat, şunları söyledi:

"Zaten görüntülerde her şey gözüküyor. 72 numaralı Mansur (Çalar) elinde bir cisim ile oynadı. Seremoniden sonra yanından geçerken, kalçama elindeki cismi batırdı. O an kafamı çevirdim ve bana bir şey gösterdi. Olay çıkmasın diye üstelemedim. Biz sakin kalmaya çalıştık."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi