Canımızı versinler kapılarına gelmeyiz

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 26.08.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 358. gününe girdi.

Daa 6 yl önce kaçrlan olu Rojhat için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eyleminde yer alan anne Necibe çifçi, bir evladnn daa kaçrldn, onu arayan dier olunun ise 3 yl önce PKKl teröristlerce öldürüldüünü söyledi.

358 gündür HDP il binasnn önünde bu mücadeleye devam ediyoruz. Buradan gitmeyeceiz. diyen çifçi, Kürt olduunu ve terör örgütü PKKnn ve HDPnin kendisini madur ettiini aktard.

çifçi, öyle konutu:

Evladm istiyorum. Onlardan para pul istemiyoruz, canmz istiyoruz. Bizim canmz bize versinler, alp evimize gidelim. Bir daha kaplarna gelmeyiz. Yeter artk. Torunlarm, Babam zalimler öldürdü, amcam zalimlerin elinden kurtarn. diyor. Ben de Allahn izniyle devletimizin gücüyle kurtaracaz diyorum.

CANIMIZI VERSNLER KAPILARINA GELMEYZ

Vandan 5 yl önce daa kaçrlan 15 yandaki olu Baran için eyleme katlan anne Solmaz Örünç de çocuuna kavuuncaya kadar eylemine devam edeceini belirtti.

Evladndan 5 yldr ayr kaldn anlatan Örünç, Cierimi söktüler. O benim canmd, canm. Benim kuzum benden 5 yldr ayr kald. Yeter artk benim evladm versinler. Sadece çocuumu istiyorum. dedi.

Örünç, Keke beni öldürseydiler sonra evladm benden alsaydlar. Be yldr ne çektiimi bir Allah bilir bir ben biliyorum. Barannm yeri dolmuyor. Ben her gün ölüyorum. Son nefesime kadar olumu isteyeceim. Olumu alacam. Olum, eer benim sesimi duyuyorsan gel, adalete teslim ol. diye konutu.

KIZ KARDE çN OTURMA EYLEMNDE

Hatayn Antakya ilçesinde Diyarbakra gelen ve HDP il binas önündeki evlat nöbeti tutan ailelerden Mahir Özkan, 2013 ylnda Mu Alparslan Üniversitesi Türkçe öretmenlii bölümü 2nci snf örencisiyken PKKllar tarafndan kandrlarak daa kaçrlan kz kardei Esra Özkan için oturma eylemine devam ettiini söyledi.

Tek isteimiz, bu acnn biran önce bitmesi

Aabey Özkan, 7 yldan beri kardeinden haber alamadklarn kaydederek 7 yldan beri sürdürdüümüz çalmalar, yaptmz görümeler, gittiimiz yerler, çaldmz kaplar hep yüzümüze kapand. Bizim buraya geli amacmz çadrn bu eyleme balama süre zarf içerisinde 15 ailenin çocuklarna kavutuunu gördük. Bize ümit oldu. sterdim ki annemle veya babamla buraya geleyim. Fakat malumunuz pandemi süreci, anne ve babann hastalklar gelmeye engel oldu. Bizim tek isteimiz, bu acnn biran önce bitmesi. çocuklarn dalardan inip ailelerine teslim olmas dedi

7 yldan beri kardeine hasret kaldklarn, 14 bayram geçtiini kaydeden aabey Mahir Özkan, sözlerine öyle devam etti:

Benim 3 tane çocuum oldu. Aabeylerin, kz kardelerin evlendi, hiçbirinde yoktun. Bir yanmz sürekli eksik kald. Bizim bu eksik yanmz tamamlaman istiyoruz. Biran önce güvenlik güçlerine teslim olup ailene gelmeni bekliyoruz. Durumunun kolay olmadn da biliyoruz. Senin nasl bir cenderenin, nasl bir zorluun içinde olduunu tahmin edebiliyoruz. Biz sizleri istiyoruz. Ve bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Sizleri o dalardan indirip, ailelerinizin, analarnzn, babalarnzn kucana alana kadar bu mücadeleye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git