Can’ın davasında ATK’den yeni rapor istenecek

Mühendis Cihan Can'ın zıhlı polis otobüsüyle ezilmesinde polis memuru Hakan Avcı'yı yüzde 70 ve yüzde 100 kusurlu bulan iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi için, Adli Tıp Kurumu'ndan yeni rapor istenecek.

Haberler 24.05.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mühendis Cihan Cann zhl polis otobüsüyle ezilmesinde polis memuru Hakan Avcy yüzde 70 ve yüzde 100 kusurlu bulan iki rapor arasndaki çelikinin giderilmesi için, Adli Tp Kurumundan yeni rapor istenecek.

Diyarbakrda 27 Aralk 2019da inaat mühendisi Cihan Can zrhl otobüsle ezen polis Hakan Avcnn bilinçli taksirle ölüme sebep olmak suçundan yargland davann durumas, Diyarbakr 11inci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya sank polis Avc katlmazken, avukat Faruk Uygun ile maktulün kardeleri Neytullah ve Veysi Can ile avukatlar Fuat Coacak hazr bulundu. Sank polisin avukat Faruk Uygun, olaya ilikin düzenlenen bilirkii raporunda müvekkilinin yüzde 70, Adli Tp Kurumunun raporunda ise yüzde 100 kusurlu bulunduuna iaret ederek, bu iki rapor arasnda çelikinin giderilmesi için Adli Tp Kurumu Genel Kurulundan yeni bir rapor hazrlanmas için karar verilmesi talebinde bulundu.

DOSYA AIR CEZAYA GÖNDERLSN

Can ailesi avukat Fuat Coacak ise, yeni bir rapor alnmasn gerektirecek bir durum olmadn belirterek, söz konusu iki raporda sank polisin kusur orannn birbirine yakn olduunu ifade ederek, yeni rapor hazrlanmas talebinin reddini talep etti. Dosyadaki raporlara deerlendirildiinde eylemin kasten öldürmeye yönelik olduunu ifade eden Coacak, bunun da canavarca hisle gerçekletirildii kanaatinde olduklarn vurgulayarak, mahkemenin yetkisizlik karar vererek dosyann Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi.

Taraflarn beyannda sonra iddia makam dosyadaki eksik hususlarn giderilmesini talep etti.

Mahkeme, dosyann Ar Ceza Mahkemesi talebine ilikin bir karar vermedi, raporlar arasndaki çelikilerin giderilmesi için yeni bir rapor hazrlanmas istemiyle dosyann kül halinde Adli Tp Kurumu Genel Kuruluna gönderilmesine karar vererek, durumay 31 Ekime erteledi.

Ana Sayfaya Git