Çatışma nedeni toplulaştırma

Bismil'deki "arazi toplulaştırması" aileleri birbirine düşürdü. Türkmen Hacı köyünde- Yaşar ve Kahraman aileleri silahla çatıştı; 12 kişi yaralandı. İlçede gerginlik hakim olurken, köyde karakol oluşturuldu.

Haberler 13.11.2016 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sözün skca gündeme getirdii Arazi Toplulatrmasndaki keyfi ve ranta dair ilemlerin, aileler arasnda dümanlk yaratabileceine dair haberlerin yanks sürerken, dün Bismilin Türkmen Hac köyünde, aileler çatt. Arazi toplulatrmas yüzünden anlamazla düen Yaar ve Kahraman ailelerinin fertleri, silahla çatt.

K ALE çATITI

Silahn yansra, ta ve topalarn da kullanld köy meydan kavgasnda Turan, Cuma, smail ve Abdulbari Yaar, Bahadr, Feyzi, Velican, Kazm, Mizap Cihan ve Cumali Kahraman ile nan ve Mustafa Atabay, Bismil Devlet Hastanesine kaldrld. Yarallardan Turan ve Abdulbari Yaar ile Velican ve Kazm Kahraman, Diyarbakrdaki hastanelere sevk edildi

LçEDE ALARM?

Olayla ilgili çok sayda kii de gözaltna alnrken, ikinci bir olayn yaanmamas için ilçe merkezinde güvenlik alarm verilirken, Türkmen Hac köyünde ise geçici karakol oluturuldu. Köylüler arasndaki, arazi toplulatrmasna dair tartmalarn uzun süreden beri devam ettii bildirilirken, Gda, Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüünün soruna çözüm getirmeyii nedeniyle büyük tepki gösteriliyor.

DYARBAKIR-Bismil ilçesine bal Türkmen Hac köyünde (mahallesi) arazi toplulatrmas yüzünden Yaar ve Kahraman aile fertleri arasnda çkan anlaymazlkta kan akt. Silahlarn yansra, ta, topa ve bçaklarn kullanld kavgada, 12 kii yaraland. Baz yarallarn salk durumunun ciddi olduu bildirilirken, köyde geçici karakol oluturuldu.

SÖZ HEP UYARLITI

Diyarbakr Sözün skca gündeme getirdii Arazi Toplulatrmasndaki keyfi ve ranta dair ilemlerin, aileler arasnda dümanlk yaratabileceine dair haberlerin yanks sürerken, dün Bismilin Türkmen Hac köyünde, husumet geliyorum dedi.

Arazi toplulatrmas yüzünden anlamazla düen Yaar ve Kahraman aileleri dün bir kez daha konuyu tartt.

ARAZ TOPLULATIRMASI

Gda, Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüünün defalarca ikayet konusu edilmesine ramen soruna çözüm getirmemesi nedeniyle, aileler arasndaki tartma ksa sürede, dier aile fertlerinin de katlmyla, kavgaya dönütü. Yaar ve Kahraman ailesi fertleri silahl, sopal, tal ve bçakl kavgaya giriti. Köy meydan bir anda sava alanna dönerken, olaylarda Yaar ve Turan ailesinden, 12 kii yaraland.

YARALILARIN SMLER

Yaralanan Turan (39), Cuma (42), smail (47) ve Abdulbari Yaar (42), Bahadr (45), Feyzi (23), Velican (26), Kazm (65), Mizap Cihan (21) ve Cumali Kahraman (53) ile nan (33) ve Mustafa Atabay (60), Bismil Devlet Hastanesine kaldrld. Yarallardan durumu ar olan Turan ve Abdulbari Yaar ile Velican ve Kazm Kahraman, Diyarbakrdaki hastanelere sevk edildi. Olaya müdahale eden Jandarma ekipleri, taraflar havaya ate açarak, ayrrken, baz kiiler gözaltna alnd.

LçEDE GERGNLK HAKM

Köyde geçici jandarma karakolu oluturulurken, Bismil ilçe merkezinde ise olas ikinci bir olayn yaanmamas için, güvenlik alarm verildi. Olayla ilgili kapsaml soruturma balatld. Yaar ve Kahraman aile fertlerinden bazlar, hastane önünde tartmalar dikkat çekerken, Gda, Tarm ve Hayvanclk lçe ube Müdürlüüne ve toplulatrma ilemine tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git