Görüş Bildir

Çatışma nedeni toplulaştırma

Bismil'deki "arazi toplulaştırması" aileleri birbirine düşürdü. Türkmen Hacı köyünde- Yaşar ve Kahraman aileleri silahla çatıştı; 12 kişi yaralandı. İlçede gerginlik hakim olurken, köyde karakol oluşturuldu.

Çatışma nedeni toplulaştırma

Diyarbakır Söz'ün sıkca gündeme getirdiği "Arazi Toplulaştırmasındaki" keyfi ve ranta dair işlemlerin, aileler arasında düşmanlık yaratabileceğine dair haberlerin yankısı sürerken, dün Bismil'in Türkmen Hacı köyünde, aileler çatıştı. Arazi toplulaştırması yüzünden anlaşmazlığa düşen Yaşar ve Kahraman ailelerinin fertleri, silahla çatıştı.

İKİ AİLE ÇATIŞTI

Silahın yansıra, taş ve topaların da kullanıldığı köy meydanı kavgasında Turan, Cuma, İsmail ve Abdulbari Yaşar, Bahadır, Feyzi, Velican, Kazım, Mizap Cihan ve Cumali Kahraman ile İnan ve Mustafa Atabay, Bismil Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Yaralılardan Turan ve Abdulbari Yaşar ile Velican ve Kazım Kahraman, Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi

İLÇEDE ALARM?

Olayla ilgili çok sayıda kişi de gözaltına alınırken, ikinci bir olayın yaşanmaması için ilçe merkezinde güvenlik alarmı verilirken, Türkmen Hacı köyünde ise geçici karakol oluşturuldu. Köylüler arasındaki, arazi toplulaştırmasına dair tartışmaların uzun süreden beri devam ettiği bildirilirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün soruna çözüm getirmeyişi nedeniyle büyük tepki gösteriliyor.

DİYARBAKIR-Bismil ilçesine bağlı Türkmen Hacı köyünde (mahallesi) arazi toplulaştırması yüzünden Yaşar ve Kahraman aile fertleri arasında çıkan anlaymazlıkta kan aktı. Silahların yanısıra, taş, topa ve bıçakların kullanıldığı kavgada, 12 kişi yaralandı. Bazı yaralıların sağlık durumunun ciddi olduğu bildirilirken, köyde geçici karakol oluşturuldu.

SÖZ HEP UYARLIŞTI

Diyarbakır Söz'ün sıkca gündeme getirdiği "Arazi Toplulaştırmasındaki" keyfi ve ranta dair işlemlerin, aileler arasında düşmanlık yaratabileceğine dair haberlerin yankısı sürerken, dün Bismil'in Türkmen Hacı köyünde,  husumet geliyorum dedi.

Arazi toplulaştırması yüzünden anlaşmazlığa düşen Yaşar ve Kahraman aileleri dün bir kez daha konuyu tartıştı.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün defalarca şikayet konusu edilmesine rağmen soruna çözüm getirmemesi nedeniyle, aileler arasındaki tartışma kısa sürede, diğer aile fertlerinin de katılımıyla, kavgaya dönüştü. Yaşar ve Kahraman ailesi fertleri silahlı, sopalı, taşlı ve bıçaklı kavgaya girişti. Köy meydanı bir anda savaş alanına dönerken, olaylarda Yaşar ve Turan ailesinden, 12 kişi yaralandı.

YARALILARIN İSİMLERİ

Yaralanan Turan (39), Cuma (42), İsmail (47) ve Abdulbari Yaşar (42), Bahadır (45), Feyzi (23), Velican (26), Kazım (65), Mizap Cihan (21) ve Cumali Kahraman (53) ile İnan (33) ve Mustafa Atabay (60), Bismil Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Yaralılardan durumu ağır olan Turan ve Abdulbari Yaşar ile Velican ve Kazım Kahraman, Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Olaya müdahale eden Jandarma ekipleri, tarafları havaya ateş açarak, ayırırken, bazı kişiler gözaltına alındı.

İLÇEDE GERGİNLİK HAKİM

Köyde geçici jandarma karakolu oluşturulurken, Bismil ilçe merkezinde ise olası ikinci bir olayın yaşanmaması için, güvenlik alarmı verildi. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı. Yaşar ve Kahraman aile fertlerinden bazıları, hastane önünde tartışmaları dikkat çekerken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Şube Müdürlüğüne ve toplulaştırma işlemine tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi