Cehennemi Yaşadık!

11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı esnasında yaralanan ve evleri hasar görenler, yaşadıkları korkunç anı Söz Haber'e anlattılar; "cehennemi yaşadık."

Haberler 06.11.2016 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhammed YILDIZ

DYARBAKIR-Merkez Balar ilçesi Aydn Aslan bulvarnda, bomba yüklü araçla önceki gün gerçekletirilen 2si polis, 9unun sivil 11 ehit olduu, yüzlerce kiinin yaraland saldrnn yaralar sarlrken, olay esnasnda yaralanan ve evleri tahrip olanlar yaadklarn anlattlar.

Söz Habere konuan aileler cehennemi yaadk derken, saldry gerçekletirenleri de lanetledi.

ALLAH çOCUKLARIMIZIN CANINI KORUMU

Vatandalardan Cengiz Kemik patlama esnasnda evde olmadn, einin kendisini telefonla aradktan sonra haberdar olup, gelip korkunç manzarayla karlatn söyledi. Kemik o anlar öyle anlatt

Sabah 7.30 da ie gittim çocuklar annesi okula brakt. Bir çocukla beraber annesi içerideydi ses geldi telefon çald eim büyük bir ey olduunu söyledi hemen geldim duvarlar üstünde dümü ve kap skm açlmyordu d kapy krdm gördüüm manzara böyle. Bu binada 28 kii oturuyor hepsi benim gibi madur Allah çocuklarmzn cann korumu. Yetkililerden yardm bekliyorum. Ben dün kiralk ev aryordum 600 TL ev buldum 2 saat sonra ev sahibi arad 700 TL aa verme demi. Bende mecbur 700 TL ev buldum darda kalmamak için sadan sola ev alp bamz sokacak bir yer olsun. Knyorum olan vatandaa oluyor bütün terör örgütlerini knyorum.

BZ BU ZALMLERN ELNE BIRAKTILAR 4 SENEDR

Mehmet Alagöz de saldr olay esnasnda evde olmadn ifade ederken, evinin büyük bölümünün ykldn söyledi. Alagöz yaananlar öyle anlatt

Ben evde deildim köydeydim ekin için, çocuklar evdeydi o anda patlama oldu çocuk beikte olsayd ölebilirdi. Allah korudu çok ükür hasar u an 10 bin tl bütün pencereler gitti. Gücüm yok bunu yapmak için borç almam lazm. 4 aydr çalmyordum zararlarmz karlarsalar çok iyi olur. Bunu destekleyenleri Allah kahru perian etsin. Bu Müslümanlarn ii deil. Dün burada kadnlarn parçalarn topladkça keke bunlar olmasayd bir çözüm bu sadece Müslümanlarn içerisinde oluyor. Neden oluyor birliimiz olsa yok mu bize destek çkmyorlar bizi bu zalimlerin eline braktlar 4 senedir.

Hamdullah Alagöz sabah çocuklar beni arad patlama olduunu söylediler. Kzmn yaral olduunu söylediler hastane gittim diki attlar kafasna eve geldim bu haldeydi hasar 15 bin TL en az biz yardm bekliyoruz gücümüz yok yardm etsinler. çok yanl bu kadar sivillerin ölmesi evlerin yklmas kn darda kalmas çok yanl diyerek tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git