Cehennemi Yaşadık!

11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı esnasında yaralanan ve evleri hasar görenler, yaşadıkları korkunç anı Söz Haber'e anlattılar; "cehennemi yaşadık."

Cehennemi Yaşadık!

Muhammed YILDIZ

DİYARBAKIR-Merkez Bağlar ilçesi Aydın Aslan bulvarında, bomba yüklü araçla önceki gün gerçekleştirilen 2'si polis, 9'unun sivil 11 şehit olduğu, yüzlerce kişinin yaralandığı saldırının yaraları sarılırken, olay esnasında yaralanan ve evleri tahrip olanlar yaşadıklarını anlattılar.

Söz Habere konuşan aileler "cehennemi yaşadık" derken, saldırıyı gerçekleştirenleri de lanetledi.

“ALLAH ÇOCUKLARIMIZIN CANINI KORUMUŞ”

Vatandaşlardan Cengiz Kemik patlama esnasında evde olmadığını, eşinin kendisini telefonla aradıktan sonra haberdar olup, gelip korkunç manzarayla karşılaştığını söyledi. Kemik o anları şöyle anlattı;

“Sabah 7.30 da işe gittim çocukları annesi okula bıraktı.  Bir çocukla beraber annesi içerideydi ses geldi telefon çaldı eşim büyük bir şey olduğunu söyledi hemen geldim duvarlar üstünde düşmüş ve kapı sıkışmış açılmıyordu dış kapıyı kırdım gördüğüm manzara böyle. Bu binada 28 kişi oturuyor hepsi benim gibi mağdur Allah çocuklarımızın canını korumuş. Yetkililerden yardım bekliyorum. Ben dün kiralık ev arıyordum 600 TL ev buldum 2 saat sonra ev sahibi aradı 700 TL aşağı verme demiş. Bende mecbur 700 TL ev buldum dışarıda kalmamak için sağdan sola ev alıp başımız sokacak bir yer olsun. Kınıyorum olan vatandaşa oluyor bütün terör örgütlerini kınıyorum.

 “BİZİ BU ZALİMLERİN ELİNE BIRAKTILAR 4 SENEDİR”

Mehmet Alagöz de saldırı olayı esnasında evde olmadığını ifade ederken, evinin büyük bölümünün yıkıldığını söyledi. Alagöz yaşananları şöyle anlattı;

“Ben evde değildim köydeydim ekin için, çocuklar evdeydi o anda patlama oldu çocuk beşikte olsaydı ölebilirdi. Allah korudu çok şükür hasar şu an 10 bin tl bütün pencereler gitti.  Gücüm yok bunu yapmak için borç almam lazım. 4 aydır çalışmıyordum zararlarımızı karşılarsalar çok iyi olur. Bunu destekleyenleri Allah kahru perişan etsin. Bu Müslümanların işi değil. Dün burada kadınların parçalarını topladıkça keşke bunlar olmasaydı bir çözüm bu sadece Müslümanların içerisinde oluyor.  Neden oluyor birliğimiz olsa yok mu bize destek çıkmıyorlar bizi bu zalimlerin eline bıraktılar 4 senedir.

Hamdullah Alagöz “sabah çocuklar beni aradı patlama olduğunu söylediler. Kızımın yaralı olduğunu söylediler hastane gittim dikiş attılar kafasına eve geldim bu haldeydi hasarı 15 bin TL en az biz yardım bekliyoruz gücümüz yok yardım etsinler. Çok yanlış bu kadar sivillerin ölmesi evlerin yıkılması kışın dışarıda kalması çok yanlış" diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler