Çelikevler'e müjde geldi

DİSKİ’den Çelikevler Mahallesi'ndeki altyapı sorununa ilişkin açıklama “İmar çalışmaları tamamlandığında, altyapı çalışmalarına hızla başlanacaktır”

Haberler 19.06.2019 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sözün dün manetine konu olan Altyap istiyorlar haberindeki merkez Yeniehir ilçesine bal çelikevler Mahallesindeki alt yap sorununa, müjdeli haber geldi. Yank bulan haber üzerine DSK, mar uygulamasnn bölgede uygulanmadndan dolay, altyap hizmetlerinin götürülemediini belirterek, imar çalmalar tamamlandnda altyap çalmalarna hzla balanaca ifade edildi.

DSKDEN AçIKLAMA

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüü (DSK), çelikevler semtin sakinlerine müjdeli haberle ilgili yapt yazl açklamada, söz konusu haberde bahsi geçen Yeniehir ilçesi çelikevler Mahallesindeki yaplarn ruhsatsz olmas ve imar yollarnn açlamamasndan dolay mar Kanununa göre bugüne kadar altyap hizmetlerinin götürülemedii belirtildi.

MAR çALIMALARI

Açklamann devamnda u ifadelere, Ancak 2019da çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan uygulanan mar Bar nedeni ile Yap Kayt Belgesi alma imkn getirilmitir. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Yeniehir Belediyesi ve DSK çelikevler Mahallesindeki altyap sorununu çözmek için gerekli çalmay balatmlardr. Ancak Yap Kayt Belgesi ile ilgili sürecin vatandalar tarafndan tamamlanmamas nedeniyle imar çalmalar gecikmektedir. mar çalmalar tamamlandnda DSK, altyap çalmalarna hzla balayacaktr yer verildi.

DSK, açklamalarn u ekilde, Mahalledeki bireysel foseptiklerin boaltlmas için vidanjör vb. hizmetleri bedelsiz olarak vermektedir. tamamlad.

Ana Sayfaya Git