Çelikevler'e müjde geldi

DİSKİ’den Çelikevler Mahallesi'ndeki altyapı sorununa ilişkin açıklama “İmar çalışmaları tamamlandığında, altyapı çalışmalarına hızla başlanacaktır”

Çelikevler'e müjde geldi

Diyarbakır'ın Söz'ün dün manşetine konu olan "Altyapı istiyorlar" haberindeki merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesi'ndeki alt yapı sorununa, müjdeli haber geldi. Yankı bulan haber üzerine DİSKİ, İmar uygulamasının bölgede uygulanmadığından dolayı, altyapı hizmetlerinin götürülemediğini belirterek, imar çalışmaları tamamlandığında altyapı çalışmalarına hızla başlanacağı ifade edildi.

DİSKİ'DEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ), Çelikevler semtin sakinlerine müjdeli haberle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberde bahsi geçen Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesi’ndeki yapıların ruhsatsız olması ve imar yollarının açılamamasından dolayı İmar Kanunu’na göre bugüne kadar altyapı hizmetlerinin götürülemediği belirtildi.

İMAR ÇALIŞMALARI

Açıklamanın devamında şu ifadelere, “Ancak 2019’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan İmar Barışı nedeni ile Yapı Kayıt Belgesi alma imkânı getirilmiştir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve DİSKİ Çelikevler Mahallesi’ndeki altyapı sorununu çözmek için gerekli çalışmayı başlatmışlardır. Ancak Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili sürecin vatandaşlar tarafından tamamlanmaması nedeniyle imar çalışmaları gecikmektedir. İmar çalışmaları tamamlandığında DİSKİ, altyapı çalışmalarına hızla başlayacaktır” yer verildi.

DİSKİ, açıklamalarını şu şekilde, “Mahalledeki bireysel foseptiklerin boşaltılması için vidanjör vb. hizmetleri bedelsiz olarak vermektedir.” tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz