Çemê Reş'in kaynağı kurudu

Çınar ilçesinin doğal güzelliklerinden biri olan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Çemê Reş'in beslendiği kaynak, kuraklık ve sondaj çalışmaları nedeniyle kurudu.

Haberler 30.07.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesine bal Aa Konak Mahallesi yaknlarnda bulunan ve Karasu çay olarak da bilinen çem Rein beslendii kaynak kurudu. Buz gibi kaynak suyu ve doal güzelliiyle her yl ziyaretçi aknna urayan çayn kaynann kurumasna, iklim deiikliine bal olarak yaanan kuraklk ve civar köylerdeki sondaj çalmalarnn neden olduu belirtiliyor. lçenin Sakl Cenneti olarak gösterilen çayn kaynann kurumas nedeniyle, yaklak 7 kilometrelik yatan büyük bir bölümü de kurumu oldu. çayn kayna olan yerden damlayan sudan sadece bölgedeki kular nasiplenirken, ziyaretçiler de uramaz oldu.

BR NOKTADA SU VAR

çem Re bölgesinde yaayan ve çayn kenarnda restoran ileten Said Demir (35), uzun süredir yamur ve kar ya olmamas nedeniyle bölgede kuraklk yaandn ve bunun çay etkilediini aktard. Demir, birçok köyde tarm alanlarn sulamak için yaplan sondaj çalmasnn da suyun kaynann kurumasna neden olduunu aktard.

Sadece ilettii bölgede, farkl kaynak sularnn akmas sonucu az bir suyun olduunu ifade eden Demir, böyle devam etmesi halinde kalan suyun da kuruyaca uyarsnda bulundu. Demir, çem Re ilçede bulunan Göksu Barajna kadar uzanyor. Aslnda Mardine bal bir yer buras. Dedelerimizden kalan tarihi bir yer, bölge halk için tarihi bir yer. Bu bölgeye sahip çklmas gerekiyor çars yapt.

Ana Sayfaya Git