‘Cenazelerini değil kendilerini istiyoruz’

Adalet Nöbeti, 56'ncı gününde hasta tutukluların sesinin duyulmasını isteyen tutuklu yakınları, "Cenazelerini değil, kendilerini istiyoruz" dedi.

Haberler 11.01.2022 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Hasta ve infaz sürelerinin tamamlamalarna ramen baz kiilerin tahliye edilmedikleriiddiasyla Diyarbakr Barosunda Adalet Nöbeti tutan ailelerin eylemi, 56nc gününe girdi. Hasta tutuklularn durumunun her geçen gün arlatn söyleyen tutuklu yakn Hasine Güler, Bütün hasta tutuklular için, adalet için insanlk için bu eylemdeyiz. Hem çocuum hem de eim hasta tutuklu. Eim 3 defa korona oldu ve tek bana yaamn devam ettiremiyor. çok hastalar ve durumlar ar. Kanunlar bu ekilde ar hasta tutuklular nasl içerde tutuyor? iddiasnda bulundu.

ADALET GETRECEZ

Tutuklu yakn Nuray Abay, da tüm hasta tutuklularn dertlerinin ortak olduunu belirterek, Hepimizin derdi ortaktr. Benimde kzmn olu iki yldr cezaevinde. Adalet yok ise hak da yok. Bu annelerin hepsi buraya adalet için gelmiler. Bütün hasta tutuklular için burayz. Umarm adaleti getireceiz ve o günleri göreceiz. Hasta tutuklularmz göreceiz ifadelerini kulland.

CENAZELERN DEL KENDLERN STYORUZ

Tutuklu yakn nci Güler, 56 gündür adalet nöbeti tuttuklarn kaydederek, Ama bugün baktmzda 56 gün geçmesine ramen yetkililer sessizliini korumaya devam etti. Ankaraya da gittik, saldrya uradk. çocuklarmza adaletli kanunlar uygulamadklar sürece burada oturmaya devam edeceiz. çocuklarmz kötü bir ey, pimanlk gerektirecek bir suç ilemedi. Cenazelerini deil, hasta tutuklularmzn kendisini görmek istiyoruz. stediimiz tek ey adalet diye konutu.

Ana Sayfaya Git