‘Cenazelerini değil kendilerini istiyoruz’

Adalet Nöbeti, 56'ncı gününde hasta tutukluların sesinin duyulmasını isteyen tutuklu yakınları, "Cenazelerini değil, kendilerini istiyoruz" dedi.

‘Cenazelerini değil kendilerini istiyoruz’

DİYARBAKIR-Hasta ve infaz sürelerinin tamamlamalarına rağmen bazı kişilerin tahliye edilmedikleriiddiasıyla Diyarbakır Barosu'nda Adalet Nöbeti tutan ailelerin eylemi, 56'ncı gününe girdi. Hasta tutukluların durumunun her geçen gün ağırlaştığını söyleyen tutuklu yakını Hasine Güler, "Bütün hasta tutuklular için, adalet için insanlık için bu eylemdeyiz. Hem çocuğum hem de eşim hasta tutuklu. Eşim 3 defa korona oldu ve tek başına yaşamını devam ettiremiyor. Çok hastalar ve durumları ağır. Kanunlar bu şekilde ağır hasta tutukluları nasıl içerde tutuyor?" iddiasında bulundu.

'ADALETİ GETİRECEĞİZ'

Tutuklu yakını Nuray Abay, da tüm hasta tutukluların dertlerinin ortak olduğunu belirterek, "Hepimizin derdi ortaktır. Benimde kızımın oğlu iki yıldır cezaevinde. Adalet yok ise hak da yok. Bu annelerin hepsi buraya adalet için gelmişler. Bütün hasta tutuklular için burayız. Umarım adaleti getireceğiz ve o günleri göreceğiz. Hasta tutuklularımızı göreceğiz" ifadelerini kullandı.

'CENAZELERİNİ DEĞİL KENDİLERİNİ İSTİYORUZ'

Tutuklu yakını İnci Güler, 56 gündür adalet nöbeti tuttuklarını kaydederek, "Ama bugün baktığımızda 56 gün geçmesine rağmen yetkililer sessizliğini korumaya devam etti. Ankara'ya da gittik, saldırıya uğradık. Çocuklarımıza adaletli kanunları uygulamadıkları sürece burada oturmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız kötü bir şey, pişmanlık gerektirecek bir suç işlemedi. Cenazelerini değil, hasta tutuklularımızın kendisini görmek istiyoruz. İstediğimiz tek şey adalet" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler