Cenazeyi annesi defnetti!

Erkek kardeşinin Almanya'dan gelip, öldürdüğü Gülistan, toprağa verildi

Haberler 22.02.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 15 ubatta Almanyadan gelen kardei Abdullah aylemezin (28) sokak ortasnda tabancayla vurduu Gülistan aylemezin (34) cenazesi, 4 gün sonra dün gece Almanyadan gelen annesi tarafndan morgdan teslim alnd. Gülistan aylemez, Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlnda topraa verildi.

Olay, 15 ubat akam, Diyarbakr Adliyesi karndaki Lise 4üncü Sokakta meydana geldi. Kaldrmda yürüyen Gülistan aylemeze, arkasndan gelen kardei Abdullah aylemez, tabancayla 5 el ate etti. Gülistan, kanlar içinde yere ylrken, kardei aylemez de olay yerinden kaçt. Silah seslerini duyanlarn ihbar üzerine olay yerine salk ve polis ekipleri sevk edildi. Salk görevlilerince yaplan kontrolde, Gülistan aylemezin hayatn kaybettii belirlendi. aylemezin cansz bedeni otopsi için ambulansla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna götürülürken, erkek kardei Abdullah aylemez, olaydan 3 saat sonra Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekiplerince yakalanarak, gözaltna alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen aylemez, çkarld mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

ALMANYADAN GELP ÖLDÜRDÜ

Gülistan aylemezin öldürülmesiyle ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda tutuklanan ve cinayeti ilemek için Almanyadan Diyarbakra geldii belirlenen Abdullah aylemez, emniyet ve savclk sorgusunda suçunu kabullendi. Cumhuriyet Basavclnn talimatyla soruturmay genileten polis ekipleri, Gülistann 6 ve 14 ubatta babas Abdulvehap aylemez tarafndan ölüm tehdidi aldna yönelik yapt ikayetleri inceledi. Gülistann ikayetleri ve katil zanls Abdullah aylemezin ifadeleriyle baba Abdulvehap aylemezin azmettirici olduu belirlendi. Abdulvehap aylemezin soruturmaya dahil olmasyla hakknda adli aratrma yapld. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca aylemez ile ilgili inceleme sonucu terör örgütü PKKya üye olma suçundan yakalama karar olduu ortaya çkt.

ALMANYADAN GELEN ANNES DEFNETT

Otopsinin ardndan defin için morgda bekletilen Gülistan aylemezin cenazesi, olaydan 4 gün sonra Almanyadan stanbula gelip, buradan da gittii Mersindeki birkaç yaknyla Diyarbakra gelen annesi tarafndan dün gece teslim alnd. Gülistan aylemez, Balar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git