Çermik'te TEOG'da 5 Türkiye birincisi

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi'nde 5 öğrenci, girdiği TEOG sınavındaki 120 sorunun tamamını doğru bildi.

Haberler 03.06.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) Snav sonucunda çermikli 5 örenci, 120 sorunun tamamn doru yantlayarak Türkiye birincileri arasna girdi. Diyarbakr merkezde TEOG net ortalamasnda yüzde 58.50lik bir sonuç elde edilirken, çermik ilçesinde net ortalamas yüzde 61.26 oldu.

çermik Fatih Ortaokulunda eitim gören ve TEOG-1de de 120 sorudan 119unu doru cevaplayan Berfin Tademir, ikinci snavda sorularn tamamna doru cevap verdi. 7 kardeli ailenin 6nc çocuu olan Berfin Tademir, doktor olmak istediini söyledi.

SORULARIN TÜMÜNÜ CEVAPLADI

Yaylada hayvanclk ve çiftçilik yapan Berfinin babas Zülfükar Tademir de, kzyla gurur duyduunu belirterek onun yaylada kendilerine yardmc olduunu anlatt. Kznn kendilerine yardmc olmasnn yannda bu baary elde etmesinden dolay gurur duyduunu anlatan baba Tademir, bundan sonra da kznn okumas için her türlü destei vereceini ifade etti.

lçe merkezinde 15 Temmuz ehitler Ortaokulu örencisi rem Merve Kurt, ilçe merkezine bal krsaldaki Kayagedii Ortaokulu örencisi Yeim Kzl, Akkoyunlu Ortaokulu örencisi Ali Alpyaar ve Yeilova Ortaokulu örencisi Emine Demir de girdikleri TEOG snavanda sorulan 120 sorunun tamamn bilen dier örenciler oldu.

Ana Sayfaya Git