Ceylanım öğretmen olacaktı, bırakmadılar

Evlat nöbetindeki anne: Ceylanım öğretmen olacaktı

Haberler 25.11.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklar için HDP l Binas önünde nöbet eylemi balatan 245 ailenin direnii, 216nc gününü geride brakrken, 8 yl önce 17 yandayken stanbuldan kaçrlan kz Ceylan için nöbete devam eden Türkan Mutlu, Benim Ceylanm öretmen olacakt dedi. Anne Aysel Artk ise, 6 yldr alyorum. Ama artk alamayacam. Dimdik ayaktaym ve olumu dört gözle bekliyorum. Erhan olum, sana sesleniyorum. Ne olur kaç gel diyerek veryansn etti.

ALELERN EYLEM

8 yl önce stanbuldan kaçrlan kz Ceylan için Bursadan gelerek evlat nöbetini sürdüren Türkan Mutlu, kznn elinden kalemin alnp, silah verildiini belirterek, Bugün öretmen günü, en kara günüm bugün. Eer kzm yanmda olsayd bugün onun öretmenler gününü kutlayacaktm. HDP, benim kzmn elimden kalemi ald, silah verdi, PKKya teslim etti, dalara gönderdiler. Ben bugün çok kötüyüm. Benim Ceylanm öretmen olacakt. Hayrl bir evlat olacakt. HDP, benim Ceylanm nasl götürdüyse, öyle de getirsin. Kendi çocuklarn göndersinler. 8 senedir evlat acs çekiyorum, 8 sene de onlar çeksin. Ben 8 senedir evladma hasretim. Bütün herkese sesleniyorum; artk Diyarbakr annelerinin sesini duysunlar. Artk bizi görsünler, çözüm bulsunlar diye konutu.

OLUMU BEKLYORUM

Hatayn Antakya ilçesinde ikamet eden ve 2015 ylnda i yerinde eve gittii srada bir daha kendisinden haber alnamayan Erhan Artkn (31) annesi Aysel ile babas Ekrem Artk, HDP il binas önündeki evlat nöbetine devam ediyor. ddiaya göre, 2015 ylnda iyerinden eve geldii srada terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrlan olu için 6 yldr mücadele eden anne Artk, aramad yer kalmadn söyledi. En son buraya bavurduklarn aktaran Artk, nallah olumu buradan alp gideceim. HDPye sesleniyorum. Meclise girmek istiyor. Hangi cesaretle hangi yüzle meclise girmeyi düünüyor. Evlatlarmz kaçrarak m? Evlatlarmz istiyorum. Yeni katldm. Evlatlarmz, olumu almadan buradan gitmeyeceim. 6 yldr alyorum. Ama artk alamayacam. Dimdik ayaktaym ve olumu dört gözle bekliyorum. Erhan olum, sana sesleniyorum. Ne olur kaç gel. Yolunu bulursan hemen kaç gel annem. Seni dört gözle bekliyoruz dedi.

MÜCADELEM DEVAM EDECEK

Buarada, Olu Yavuz için eylemi sürdüren anne Sevgi çamar, olunun üniversite eitimi gördüü srada kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

çamar, HDP, olumu kandrd. Sakaryada üniversite okuyordu. Mücadele ediyorum. Olumu HDPden istiyorum. Mücadeleme devam edeceim. Yavuz olum seni almadan buradan gitmeyeceim. dedi.

7 yldr olunun sesine, yüzüne hasret kaldn ifade eden çamar, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Kz Fadime için eylemde yer alan anne Hatice Levent ise çocuunu HDP ve terör örgütü PKKdan istediini aktard.

Levent, öyle konutu:

Kzm dön, seni çok özledim. Senin o maaralarda iin yok. Ne olursun dön. 7 senedir senin peindeyim yavrum. Peini brakmayacam. Seni almadan buradan gitmeyeceim. Senin elin kalem tutuyordu. Kalemin yerine silah verdiler eline. O silahlar atn. Arkadalarnzla bir olun, gelin.

Ana Sayfaya Git