Ceylanım öğretmen olacaktı, bırakmadılar

Evlat nöbetindeki anne: Ceylanım öğretmen olacaktı

Ceylanım öğretmen olacaktı, bırakmadılar

PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP İl Binası önünde nöbet eylemi başlatan 245 ailenin direnişi, 216'ıncı gününü geride bırakırken, 8 yıl önce 17 yaşındayken İstanbul'dan kaçırılan kızı Ceylan için nöbete devam eden Türkan Mutlu, "Benim Ceylanım öğretmen olacaktı" dedi. Anne Aysel  Artık ise, "6 yıldır ağlıyorum. Ama artık ağlamayacağım. Dimdik ayaktayım ve oğlumu dört gözle bekliyorum. Erhan oğlum, sana sesleniyorum. Ne olur kaç gel" diyerek veryansın etti.

AİLELERİN EYLEMİ

8 yıl önce İstanbul'dan kaçırılan kızı Ceylan için Bursa'dan gelerek evlat nöbetini sürdüren Türkan Mutlu, kızının elinden kalemin alınıp, silah verildiğini belirterek, "Bugün öğretmen günü, en kara günüm bugün. Eğer kızım yanımda olsaydı bugün onun öğretmenler gününü kutlayacaktım. HDP, benim kızımın elimden kalemi aldı, silah verdi, PKK'ya teslim etti, dağlara gönderdiler. Ben bugün çok kötüyüm. Benim Ceylanım öğretmen olacaktı. Hayırlı bir evlat olacaktı. HDP, benim Ceylanımı nasıl götürdüyse, öyle de getirsin. Kendi çocuklarını göndersinler. 8 senedir evlat acısı çekiyorum, 8 sene de onlar çeksin. Ben 8 senedir evladıma hasretim. Bütün herkese sesleniyorum; artık Diyarbakır annelerinin sesini duysunlar. Artık bizi görsünler, çözüm bulsunlar" diye konuştu.

OĞLUMU BEKLİYORUM

 Hatay'ın Antakya ilçesinde ikamet eden ve 2015 yılında iş yerinde eve gittiği sırada bir daha kendisinden haber alınamayan Erhan Artık'ın (31) annesi Aysel ile babası Ekrem Artık, HDP il binası önündeki evlat nöbetine devam ediyor.  İddiaya göre, 2015 yılında işyerinden eve geldiği sırada terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan oğlu için 6 yıldır mücadele eden anne Artık, aramadığı yer kalmadığını söyledi. En son buraya başvurduklarını aktaran Artık, “İnşallah oğlumu buradan alıp gideceğim. HDP’ye sesleniyorum. Meclise girmek istiyor. Hangi cesaretle hangi yüzle meclise girmeyi düşünüyor. Evlatlarımızı kaçırarak mı? Evlatlarımızı istiyorum. Yeni katıldım. Evlatlarımızı, oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. 6 yıldır ağlıyorum. Ama artık ağlamayacağım. Dimdik ayaktayım ve oğlumu dört gözle bekliyorum. Erhan oğlum, sana sesleniyorum. Ne olur kaç gel. Yolunu bulursan hemen kaç gel annem. Seni dört gözle bekliyoruz” dedi.

MÜCADELEM DEVAM EDECEK

Buarada, Oğlu Yavuz için eylemi sürdüren anne Sevgi Çağmar, oğlunun üniversite eğitimi gördüğü sırada kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Çağmar, "HDP, oğlumu kandırdı. Sakarya'da üniversite okuyordu. Mücadele ediyorum. Oğlumu HDP'den istiyorum. Mücadeleme devam edeceğim. Yavuz oğlum seni almadan buradan gitmeyeceğim." dedi.

7 yıldır oğlunun sesine, yüzüne hasret kaldığını ifade eden Çağmar, evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Kızı Fadime için eylemde yer alan anne Hatice Levent ise çocuğunu HDP ve terör örgütü PKK'dan istediğini aktardı.

Levent, şöyle konuştu:

"Kızım dön, seni çok özledim. Senin o mağaralarda işin yok. Ne olursun dön. 7 senedir senin peşindeyim yavrum. Peşini bırakmayacağım. Seni almadan buradan gitmeyeceğim. Senin elin kalem tutuyordu. Kalemin yerine silah verdiler eline. O silahları atın. Arkadaşlarınızla bir olun, gelin."

Kaynak: Diyarbakır Söz