Cezası mama oldu

Diyarbakır'da bir şirketin müşteri hizmetleri temsilcisine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan şüphelinin, sahipsiz hayvanlara mama vermeyi kabul etmesiyle dosyada uzlaşma sağlandı

Haberler 12.04.2022 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir irketin müteri hizmetleri temsilcisine hakaret ettii iddiasyla hakknda soruturma açlan üphelinin, sahipsiz hayvanlara mama vermeyi kabul etmesi sonucu dosyada uzlamaya gidildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl Uzlatrma Bürosuna geçen yl mahkemeler ve savclktan 4 bin 613, bu yln ilk 3 aynda ise 1346 dosya geldi.

Uzlatrmacya verilen 5 bin 959 dosyadan 2 bin 600ü olumlu, 1835i ise olumsuz sonuçlanrken, birçok dosyann da uzlama ilemleri devam ediyor. Olumsuz sonuçlananlarn dosyalarn büyük ksmnn da baz taraflara ulalamamasndan kaynakland örenildi.

Bu dosyalardan birinde de sahipsiz hayvanlara mama verilmesiyle uzlama saland.

M.Knin, 22 Eylül 2019da bir ilemi için müteri hizmeti temsilcisi M.S.T. ile yapt görümede, hakarette bulunduu iddia edildi.

M.S.Tnin ikayeti üzerine üpheli M.K. hakknda hakaret suçundan soruturma balatlrken, taraflar ifadelerinde uzlamay kabul etti.

SAHPSZ HAYVANLARA 75 KLOGRAM MAMA VERMES ARTI

Bunun üzerine Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl Uzlatrma Bürosundan bir savc tarafndan görevlendirilen uzlatrmac, üpheli ve müteki ile görütü.

Hakarete uradn savunan M.S.T. ile sahipsiz hayvanlara 75 kilogram mama vermesi artn kabul eden M.K. arasnda anlama saland.

Uzlama ile M.K, sahipsiz hayvanlara 15 kilogram olan 5 paket mamay verme kouluyla hakaret suçundan 6 aydan 2 yla kadar hapis cezas istemiyle yarglanmaktan kurtuldu.

Diyarbakr Barosu Hayvan Haklar Merkezi Genel Sekreteri avukat Serhat Kayaolu, AA muhabirine, merkez üyelerinin gönüllü olarak bulunduklar semtlerde sahipsiz hayvanlara mama dattn belirterek, sahipsiz hayvanlara kar herkesin bakm ve sorumluluklarnn bulunduunu söyledi.

Sokaktaki sahipsiz hayvanlarn beslenmelerinin önemine deinen Kayaolu, Hayvanlar beslemezsek sokakta aç kalacaklar. dedi.

nsanlar arasnda yaanan uyumazlklarda daha çok kar taraftan kiisel taleplerde bulunduklarn aktaran Kayaolu, unlar kaydetti:

Tazminat ve para istiyorlar. Duyarl ve hayvanlar dert edinen kiilerin, sahipsiz hayvanlar için talepte bulunmalar bizleri çok mutlu etti. Bu davranlarn artmas taraftaryz. Bu tarz davranlar artarsa sahipsiz hayvanlar daha fazla beslenecek. Kiisel isteklerden ziyade topluma ve kamuya fayda salayabilecek eylemin varl bizi mutlu etti. Sahipsiz hayvanlar için bir edimle beraber kiinin de hapis cezasndan kurtuluyor olmas toplumsal olarak denkletirici adalet sisteminin ne kadar güzel ilendiinin bir örneini oluturuyor. Hem sahipsiz hayvanlar doydu hem de kii hürriyetini balayc bir suçtan ceza almayacak. Madur da toplum için bir katk salad inancyla huzurlu bir ekilde evine gidecek. Bu davranlar toplumda farkndalk yaratmak için çok önemli.

Ana Sayfaya Git