CHP İl’e kayyım atansın davası

CHP'nin Diyarbakır İl Yönetimindeki "kaynayan kazan" yargıya taşındı. İl Örgütü üyesi, CHP İl Başkanlığına "Kayyım atanması" için dava açtı.

Haberler 04.09.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisinin yllardr krizlerle ve iç çekimelerle gündeme gelen Diyarbakr l Bakanl ve Tekilat yapsnda, bir süredir devam eden iç çekime, ilginç bir davaya konu oldu. Parti l Yönetiminde yer alan Muzaffer Ercan, avukat araclyla l Bakanlna kayym atanmas için dava açt.

HUZURSUZLUKLAR SÜRÜYOR

CHPnin Diyarbakr l Bakanl görevinde ilk kadn bakan olan Gönül Özelin atamas ve kongre sonrasnda yaanan, huzursuzluklar devam ediyor. Parti tabannda destek görmeyen, parti içerisinde ithal bakan istemiyoruz eklinde yorumlarn yapld Özele kar, l Yönetimde yer alan grup, CHP Genel Merkezine Olaanüstü Kongre karar alnmas ve l Bakannn görevden alnmas için, liste oluturarak bavurdu.

YÖNETM KYE BÖLÜNDÜ

Parti içerisindeki iç çekimelerin doruk noktaya ulamas, partiyi ikiye böldü. Özel grubu ve kar muhalif grup. Muhalif grubun kongre için yeterli imza almasna ramen, CHP yönetimi pandemi dönemi ve kongrelerin yasak olmasn gerekçe göstererek, Olaanüstü Kongreye gidilmesini askya ald.

KAYYIM ATANMASINI STED

CHP l Bakan Gönül Özelin Genel merkez tarafndan görevden alnmamas ve kongre sürecinin balatlmamas nedeniyle Yönetim Kurulu Üyelerinden Muzaffer Ercan, ilginç bir gelimeye imza atarak, yaananlar yargya tad. Ercan, avukat Filiz Bingöl Zengel araclyla, Yargya bavurarak l Bakan Gönül Özere kayym atanmas için, dava açlmasn istedi.

SULH CEZA MAHKAMESNE DLEKçE

Diyarbakr 1. Sulh Ceza Mahkemesine geçtiimiz Austos ay sonunda dava açlmasna yönelik verilen dilekçede, parti içerisindeki sorunlar detayl bir ekilde dile getirilirken, parti tüzüüne uyulmad iddia edildi.

DAHA ÖNCE KAYYIM ATANMITI

CHP Diyarbakr l Tekilatndaki iç çekimeler özellikle Diyarbakr eski Milletvekili Mesut Deerin partiyle ilikisini kesmesi, stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulunun da, parti il yönetiminde kendi otoritesini kurmasyla balad. 2012 ylndan buyana sürekli il yönetiminde istikrarl bir politika ve gidiat sergilenmezken, ilk kayym atamas bu tarihte yaplmt.

DEERN KAYET ÜZERNE

CHP Genel merkezi tarafndan görevden alnan eski l Bakan Muzaffer Deerin ikayeti ile Diyarbakr 2inci Sulh Hukuk Mahkemesinde açlan davada, partinin Diyarbakr il yönetimine kayyum atanmas karar verildi.

Ö dönemde, CHP genel merkezi tarafndan Deerin görevden alnmas ile atanan 7 kiilik geçici yönetimin 45 gün içerisinde partiyi kongreye götürmemesi ve baz ilemleri yapmamas nedeniyle dava açlm 2inci Sulh Hukuk Mahkemesi de, Diyarbakr il yönetimine aralarnda d dönemde görevden alann eski Sur lçe Bakan Beir pekçi, Mehmet Öüt ve Devrim Budakn kayyum olarak atanmasna karar verdi.

DERSM ÖZRÜ NEDENYLE ALINMITI

CHP Diyarbakr eski l Bakan Muzaffer Deer, Dersimde yaananlardan özür diliyorum diye yapt açklamann ardndan, 23 Kasm 2011 günü CHP Genel Merkezi tarafndan görevden alnmt.

UBATTA KONGRE YAPILMITI

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakr l Bakanl il kongresi geçtiimiz ubat aynda yaplmt. Abdurrahman Aslan ve Gönül Özer kongrede yart. Kongrede, Abdurrahman Aslan 50 delegenin oyunu alrken Gönül Özer ise 65 delegenin oyunu alarak CHP Diyarbakrn yeni il bakan olmutu.

Ana Sayfaya Git