CHP İl’e kayyım atansın davası

CHP'nin Diyarbakır İl Yönetimindeki "kaynayan kazan" yargıya taşındı. İl Örgütü üyesi, CHP İl Başkanlığına "Kayyım atanması" için dava açtı.

CHP İl’e kayyım atansın davası

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıllardır krizlerle ve iç çekişmelerle gündeme gelen Diyarbakır İl Başkanlığı ve Teşkilat yapısında, bir süredir devam eden iç çekişme, ilginç bir davaya konu oldu. Parti İl Yönetiminde yer alan Muzaffer Ercan, avukatı aracılığıyla İl Başkanlığına "kayyım atanması" için dava açtı.

HUZURSUZLUKLAR SÜRÜYOR

CHP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı görevinde ilk kadın başkan olan Gönül Özel'in ataması ve kongre sonrasında yaşanan, huzursuzluklar devam ediyor. Parti tabanında destek görmeyen, parti içerisinde "ithal başkan" istemiyoruz şeklinde yorumların yapıldığı Özel'e karşı, İl Yönetimde yer alan grup, CHP Genel Merkezine "Olağanüstü Kongre" kararı alınması ve İl Başkanının görevden alınması için, liste oluşturarak başvurdu.

YÖNETİM İKİYE BÖLÜNDÜ

Parti içerisindeki iç çekişmelerin doruk noktaya ulaşması, partiyi ikiye böldü. Özel grubu ve karşı muhalif grup. Muhalif grubun kongre için yeterli imza almasına rağmen, CHP yönetimi pandemi dönemi ve kongrelerin yasak olmasını gerekçe göstererek, Olağanüstü Kongreye gidilmesini askıya aldı.

KAYYIM ATANMASINI İSTEDİ

CHP İl Başkanı Gönül Özel'in Genel merkez tarafından görevden alınmaması ve kongre sürecinin başlatılmaması nedeniyle Yönetim Kurulu Üyelerinden Muzaffer Ercan, ilginç bir gelişmeye imza atarak, yaşananları yargıya taşıdı. Ercan, avukatı Filiz Bingöl Zengel aracılığıyla, Yargıya başvurarak İl Başkanı Gönül Özer'e kayyım atanması için, dava açılmasını istedi.

SULH CEZA MAHKAMESİNE DİLEKÇE

Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesine geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda dava açılmasına yönelik verilen dilekçede, parti içerisindeki sorunlar detaylı bir şekilde dile getirilirken, parti tüzüğüne uyulmadığı iddia edildi.

DAHA ÖNCE KAYYIM ATANMIŞTI

CHP Diyarbakır İl Teşkilatındaki iç çekişmeler özellikle Diyarbakır eski Milletvekili Mesut Değer'in partiyle ilişkisini kesmesi, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da, parti il yönetiminde kendi otoritesini kurmasıyla başladı. 2012 yılından buyana sürekli il yönetiminde istikrarlı bir politika ve gidişat sergilenmezken, ilk kayyım ataması bu tarihte yapılmıştı.

DEĞER'İN ŞİKAYETİ ÜZERİNE

CHP Genel merkezi tarafından görevden alınan eski İl Başkanı Muzaffer Değer’in şikayeti ile Diyarbakır 2’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, partinin Diyarbakır il yönetimine kayyum atanması kararı verildi.

Ö dönemde, CHP genel merkezi tarafından Değer’in görevden alınması ile atanan 7 kişilik geçici yönetimin 45 gün içerisinde partiyi kongreye götürmemesi ve bazı işlemleri yapmaması nedeniyle dava açılmış 2’inci Sulh Hukuk Mahkemesi de, Diyarbakır il yönetimine aralarında d dönemde görevden alanın eski Sur İlçe Başkanı Beşir İpekçi, Mehmet Öğüt ve Devrim Budak’ın kayyum olarak atanmasına karar verdi.

DERSİM ÖZRÜ NEDENİYLE ALINMIŞTI

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer, 'Dersim’de yaşananlardan özür diliyorum' diye yaptığı açıklamanın ardından, 23 Kasım 2011 günü CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmıştı.

ŞUBATTA KONGRE YAPILMIŞTI

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı il kongresi geçtiğimiz Şubat ayında yapılmıştı. Abdurrahman Aslan ve Gönül Özer kongrede yarıştı. Kongrede, Abdurrahman Aslan 50 delegenin oyunu alırken Gönül Özer ise 65 delegenin oyunu alarak CHP Diyarbakır’ın yeni il başkanı olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz