Chp'li Özel’e tepki

Diyarbakır anneleri, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in kendilerini ziyaretinin ardından yaptığı "Biz buraya geldiğimizde aileler tepki göstermedi. Gösterenler de aile değildi."açıklamasını eleştirdi.

Haberler 08.03.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde 552 gündür oturma eylemini sürdüren anneler, 3 Mart günü kendilerini ziyaret eden CHP Grup Bakanvekili Özgür Özelin ziyaretinin ardndan yapt açklamaya tepki gösterdi. Özelin Ayrlmamza yakn iktidar yanls kameralar, mikrofonlar ajanslar kotu geldi. Dardan baz kiiler buraya nasl gelirsiniz dedi. Bizim itirazmz annelerin taleplerinin siyasiletirilmesine sözlerine ilikin evlat nöbetindeki aileler, düzenledikleri basn açklamasyla tepki gösterdi. Aileler adna açklamay yapan 3 yl önce 16 yandayken kaçrlan olu Mustafa için ei Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastas Ayegül Biçer, CHPnin samimiyetine, PKK ve HDPyi knadklar anda inanacaklarn söyledi.

GELNZ Hç SAMM BULMADIK

Aileler, CHP Grup Bakanvekili Özgür Özele ziyaretinde tepki gösterdiini söyleyen Biçer, Özgür Özel biz geldiimizde aileler tepki göstermedi diyor ve gösterenlerde aile deil diyor. Tepki gösterenler ailedir. çünkü siz 1,5 yldr anne ve babalarn feryatlarn görmediniz. Buraya gelerek boy gösterisi yaptnz. Size, sosyal medyada cevap verdik. Eer sizin buraya geliinizi samimi bulmamz istiyorsanz, HDP ve PKKy knamanz istiyoruz dedik fakat bize bir cevap vermediniz. HDPnin kandrarak PKKya verdii çocuklar için demiyorsunuz. Geliinizi hiç samimi bulmadk. Biz anne ve babalar olarak, CHP, HDP ve PKK birdir. Sonuna kadar da söylediklerimizin arkasndayz. Geliinizi samimi bulmadk. CHP, HDP hepsi ittifak içindedir. Bizim üzerimizden kirli siyaset yapmasnlar dedi.

YAZIKLAR OLSUN

Diyarbakrda 2019 ylnda 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren baba Celil Begda ise ziyaret srasnda CHPli Özele tepki gösterdiini ifade ederek, Benim olum gittiinden beridir ben HDP binasn önündeydim. Özgür Özele tepki gösterdim. O da dedi ki, Sen aile deilsin. Beni herkes biliyor ben Yusuf Begdan babasym. Yazklar olsun onlara diye konutu.

ALELERE DESTEK ZYARET SÜRÜYOR

Diyarbakr Memur- Sen Kadnlar komisyonu Bakan Hatice çelik ve beraberindeki heyet, HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi sürdüren aileleri ziyaret ederek, destek verdi.

Ana Sayfaya Git