Chp'li Özel’e tepki

Diyarbakır anneleri, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in kendilerini ziyaretinin ardından yaptığı "Biz buraya geldiğimizde aileler tepki göstermedi. Gösterenler de aile değildi."açıklamasını eleştirdi.

Chp'li Özel’e tepki

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 552 gündür oturma eylemini sürdüren anneler, 3 Mart günü kendilerini ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ziyaretinin ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Özel'in 'Ayrılmamıza yakın iktidar yanlısı kameralar, mikrofonlar ajanslar koştu geldi. Dışarıdan bazı kişiler ‘buraya nasıl gelirsiniz’ dedi. Bizim itirazımız annelerin taleplerinin siyasileştirilmesine' sözlerine ilişkin evlat nöbetindeki aileler, düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Aileler adına açıklamayı yapan 3 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastası Ayşegül Biçer, CHP'nin samimiyetine, PKK ve HDP'yi kınadıkları anda inanacaklarını söyledi.

'GELİŞİNİZİ HİÇ SAMİMİ BULMADIK'

Aileler, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e ziyaretinde tepki gösterdiğini söyleyen Biçer, "Özgür Özel 'biz geldiğimizde aileler tepki göstermedi' diyor ve 'gösterenlerde aile değil' diyor. Tepki gösterenler ailedir. Çünkü siz 1,5 yıldır anne ve babaların feryatlarını görmediniz. Buraya gelerek boy gösterisi yaptınız. Size, sosyal medyada cevap verdik. Eğer sizin buraya gelişinizi samimi bulmamızı istiyorsanız, HDP ve PKK’yı kınamanızı istiyoruz dedik fakat bize bir cevap vermediniz. HDP’nin kandırarak PKK’ya verdiği çocuklar için demiyorsunuz. Gelişinizi hiç samimi bulmadık. Biz anne ve babalar olarak, CHP, HDP ve PKK birdir. Sonuna kadar da söylediklerimizin arkasındayız. Gelişinizi samimi bulmadık. CHP, HDP hepsi ittifak içindedir. Bizim üzerimizden kirli siyaset yapmasınlar" dedi.

'YAZIKLAR OLSUN'

Diyarbakır’da 2019 yılında 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren baba Celil Begdaş ise ziyaret sırasında CHP'li Özel'e tepki gösterdiğini ifade ederek, "Benim oğlum gittiğinden beridir ben HDP binasını önündeydim. Özgür Özel'e tepki gösterdim. O da dedi ki, 'Sen aile değilsin'. Beni herkes biliyor ben Yusuf Begdaş’ın babasıyım. Yazıklar olsun onlara" diye konuştu.

AİLELERE DESTEK ZİYARETİ SÜRÜYOR

Diyarbakır Memur- Sen Kadınlar komisyonu Başkanı Hatice Çelik ve beraberindeki heyet, HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi sürdüren aileleri ziyaret ederek, destek verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz