Ciğer kebaba kadın eli değdi

Ev kadını iken mikrokredi ile aldığı seyyar tezgahta ciğer kebap yaparak satan Yasemin Ayverdi Gülseran, işini büyüterek açtığı dükkanda yörenin çok tercih edilen bu lezzetini müşterilerin beğenisine sunuyor

Haberler 08.04.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2 çocuk annesi cier kebap ustas Yasemin Ayverdi Gülseran, seyyar tezgahta balad bu ii açt i yerinde sürdürüyor.

Gülseran, ev kadn iken çocuklarna daha iyi bir gelecek salamak için çalmaya karar verdi.

Mikrokredi destei ile seyyar bir tezgah alan Gülseran, gündüz ev ileri ile ilgilendi, gece saatlerinde de açt tezgahta cier kebap yapp, satarak aile ekonomisine katk sunmaya balad.

Hazrlad kebaplar çok beenilen ve kazanc günden güne artan Gülseran, en büyük hedefini gerçekletirerek dükkan açt. yerinde ei ile çalan Gülseran, biri kadn 2 kiiye daha istihdam salad.

DEVLET DESTEYLE TAKSTLERMN BR KISMINI HAFFLETMEYE BALADIM

Gülseran i hayatna atlrken cebinde 11 lira olduunu belirterek, büyük bir cesaret örnei göstererek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde dükkan açtn söyledi.

Salgn sürecinde devletin esnafa salad destek ile iini sürdürdüünü belirten Gülseran, Devlet desteiyle taksitlerimin bir ksmn hafifletmeye baladm. Bu süreçte kar etmektense ayakta kalmay tercih ettik. dedi.

Paket servisinde en çok talebin seyyar tezgahta çalt dönemdeki müterilerinden geldiini anlatan Gülseran, Bir ie atlmadan önce bitmeyecek, devam gelecek bir meslek seçmek gerekir. Cier deyince Diyarbakr akla gelir. Diyarbakrn cieri biter mi, bitmez. Ben de Diyarbakrn yerlisiyim. Cieri çok seviyorum. Haliyle bu ie bir girelim dedik.diye konutu.

Gülseran çalmaya karar verdiinde ailesinden ve çevresinden ald destei unutamayacan dile getirerek, esnaf olduunu ancak evini ve çocuklarn hiç ihmal etmediini aktard.

Müterilerden Semih Güzel, Diyarbakrda cier yemek istediinde Yasemin ustann yapt kebab tercih ettiini söyledi. Cemil Söüt de Yasemin ustann hazrlad cier kebab çok lezzetli bulduunu ifade ederek, Sürekli geldiim bir yer. Nasl hazrlandn gördüüm için buray tercih ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git