Cinsel istismar sanığı dede, şikayetçi torunlarıyla aynı evde yaşıyor

Diyarbakır'da, 2016 yılında eşini bıçakla yaralamaya çalıştığı için gözaltına alınan 70 yaşındaki N.K.'nın, kendi evinde yaşayan 2 torununa 15 yaşlarında oldukları yıllarda cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Haberler 07.09.2017 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ddia üzerine tutuklanan N.K. hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar ve Ee kar kasten yaralamaya teebbüs suçlarndan 22.5 yla kadar hapis istemiyle dava açld. Cinsel istismar suçlamasndan beraat eden dede N.K., Ei kasten yaralamaya teebbüsten 11 ay 7 gün hapis cezasna çarptrld.

8 ay tutuklu kaldktan sonra serbest kalan dede N.K., imdi kendisini mahkum ettiren ei ve onun yönlendirmesiyle suçlamada bulunduklar ortaya çkan torunlaryla ayn evde yaamaya balad.

Diyarbakrda, 29 Temmuz 2016 günü polisi arayan bir vatanda, Balar lçesinde bir kadnn ei tarafndan zorla alkonulduunu ihbar etti. Adrese giden polis, 70 yandaki D.K. adl kadna bir sknt olup olmadn sordu. D.K. da ei N.K.nin sürekli kendisini dövdüünü, bçakla saldrdn, ikayetçi olursa zarar görebileceini, bu nedenle ikayetçi olmadn söyledi. ikayet olmad için evden ayrlmak üzere olan polisler, babaannesinin yannda bulunan 17 yandaki kz çocuu G.K.nn tedirgin ekilde titrediini ve aladn gördü. Polisin neden titrediini sormas üzerine utanarak konuan G.K., dedesinin defalarca kendisine tecavüze yeltendiini, çocukluktan beri taciz ettiini, tacize kardeleri ve babaannesinin ahit olduunu, kardei D.K.nn da dedesinin cinsel istismarna uradn söyledi. G.K.nn ifadesi üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, üpheli dede N.K. gözaltna alnd. Olay aratran polis, G.K. ve D.K.nn anne ve babasnn uzun yllar önce boandn ve çocuklarn kabul etmediklerini, çocuklarn da dedelerinin evinde yaadn örendi. Madurlarn ifadelerinin alnmasnn ardndan üpheli dede tutukland.

22.5 YIL HAPS STEM

Soruturmay tamamlayan savclk, üpheli N.K. hakknda çocuun cinsel istismar ve ee kar kasten yaralamaya teebbüs suçlarndan 6.5 yldan 22.5 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. ddianamede, üphelinin torunlarna küçük yalardan beri cinsel istismarda bulunduu ileri sürüldü.

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank N.K.nn yarglamas Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Torunlarnn 2004 ylndan bu yana kendi evinde kaldn belirten N.K., Torunlarm cahildir. çocuk olduklar için uydurmu olabilirler. Olay günü evde balkonda yatyordum. Torunlarm kavga edince onlara kzdm ve birine tokat attm. Torunlarma kötü davranmyorum. Eimle 3 yldr konumuyoruz dedi.

Madur çocuklardan D.K. durumadaki ifadesinde dedesinin kendisine cinsel istismarda bulunmadn belirterek, ikayetçi olmadn söyledi. Dier Madur G.K. de dedesinin sinirli bir insan olduunu belirterek, ikayetçi olmadn söyledi.

Sann ei D.K. ise mahkeme heyetine yalvardn ve bir ey söylemek istemediini kaydederek, ikayetimi geri alyorum. Mahkemenin vicdanna brakyorum. Cinsel istismar olay ile ilgili ifade vermek istemiyorum. Bu iin hesabn öbür tarafa braktm diye konutu.

TAHLYE EDLD, AYNI EVDE YAIYORLAR

8 ay tutuklu kaldktan sonra yarglama sürecinde serbest braklan N.K., cinsel istismara uradklarn iddia eden torunlar ve yaralamaya çalt ei ile ayn evde yaamaya balad. Son celsede kararn açklayan mahkeme, sank N.K.nn çocuun cinsel istismar suçundan beraatna, Ee kar kasten yaralamaya teebbüs suçundan 11 ay 7 ay hapis cezasna çarptrlmasna hükmetti.

BABAANNE çOCUKLARI YÖNLENDRM OLABLR

Mahkeme gerekçeli kararnda, sank ve einin 3-4 yldr küs olduunu ve ayr odalarda yattn belirterek, N.K.nn torunlarna cinsel istismarda bulunduuna dair kesin ve inandrc delil elde edilemediini kaydetti. Sann, tutarl ve srarl bir biçimde suçlamay reddettii vurgulanan kararda, Sank ile 3- 4 yldr küs olan ve ayr yatan einin, kendileri için hayat çekilmez kldn düündüü sana yönelik, çocuklar yönlendirmek suretiyle cinsel istismar iddialarn gündeme getirmesi ihtimali beraat karan verilmesinde etkili olmutur denildi.

Ana Sayfaya Git