Çocuklar niye intihar ediyor

Silvan’da artan intihar vakalarını yerinde gözlemlemek için ilçeye ziyarette bulunan CHP’li Vekil Gülizar Biçer Karaca, ailelerin çocuklarına ekmek götürme derdine girmelerinden kaynaklı çocuklarının yaşadıkları travmaları göremediklerini belirtti.

Haberler 06.11.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Diyarbakr Silvan ilçesinde son aylarda artan intihar vakalarn yerinde incelemek üzere ilçede intihar eden gençlerin aileleriyle görümeler gerçekletirdi. Karaca, ailelerle yapt görümeler sonras CHP Diyarbakr l binasnda basn toplants düzenledi.

CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özelin, ilçede son 55 gün içerisinde yalar 15 ile 26 arasnda deien 7 gencin intihar etmesine ilikin CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu bilgilendirmesi üzerine, Klçdarolunun görevlendirmesiyle Diyarbakr Silvan lçesinde incelemelerde bulunmaya geldiini söyleyen Karaca, ailelerle görüüp taziye ziyaretinde bulunduunu aktard.

ETME DEVAM EDEMEDNDEN YAAMINA SON VERD

ntihar eden gençlerden birinin okulda çok baarl olduunu ancak ailesinin maddi durumundan kaynakl bir ite çalmak zorunda kaldn söyleyen Karaca, söz konusu gencin eitim yaamn devam ettiremediinden dolay bunalma girdiini ve bu nedenle hayatna son verdiini belirtti.

KORKU MPARATORLUU

Ailelerin, yaadklar sorunlar açkça ifade edemediini, bunun da Türkiyede oluturulan korku imparatorluundan kaynakladn ifade eden Karaca, ailelerin bask ve ötekiletirmelere maruz kaldn bu yüzden insanlarn susturulmaya mahkum edildiini belirtti. Karaca, ailelerin çocuklarna ekmek getirme derdine girdiklerinden dolay çocuklarnn yaadklar travmalar göremediklerini ifade etti.

NTHARLAR ENGELLENEBLR

ntihar eden gençleri geri getiremeyeceklerini ancak ülkenin kaynaklarn adil ve eit bir ekilde paylaabileceklerini söyleyen Karaca, birlikte umutlu bir gelecek kurabileceklerinin altn çizdi. Karaca, Herkesin adaletli gelir, hakkaniyetli ve liyakatli i beklentilerine cevap vererek, gençlerimizin intiharn engelleyebiliriz dedi.

ACI REçETE

Diyarbakr Silvanda ve Türkiyenin dört bir yannda tek adam rejiminin halkn önüne ac reçete braktn kaydeden Karaca, Tek adam rejimi geldiinde ülkemiz uçacak diyenler evet ülkemiz uçuyor ama ülkemiz uçurumdan aa uçuyor diye belirtti.

NSANLAR BR LOKMA EKMEE Aç

Gençlerin sesinin ve isyannn saraydan duyulmadn belirten Karaca, unlar söyledi: çünkü saraydaki tek adam kendine öyle bir dünya kurmu ki yazlk saraylar, klk saraylar, uçan saraylar, yüzen saraylar ve adn bile anamadmz sofralarda gününü gün etmekte, keyif çaylarn içmekte ancak vatandamz brakn keyif çay içmeyi vatandamz evine ekmek götürecek bir lokma ekmee muhtaç durumda.

Ana Sayfaya Git