Çocuklar niye intihar ediyor

Silvan’da artan intihar vakalarını yerinde gözlemlemek için ilçeye ziyarette bulunan CHP’li Vekil Gülizar Biçer Karaca, ailelerin çocuklarına ekmek götürme derdine girmelerinden kaynaklı çocuklarının yaşadıkları travmaları göremediklerini belirtti.

Çocuklar niye intihar ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Diyarbakır Silvan ilçesinde son aylarda artan intihar vakalarını yerinde incelemek üzere ilçede intihar eden gençlerin aileleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Karaca, ailelerle yaptığı görüşmeler sonrası CHP Diyarbakır İl binasında basın toplantısı düzenledi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’in, ilçede son 55 gün içerisinde yaşları 15 ile 26 arasında değişen 7 gencin intihar etmesine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirmesi üzerine, Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Diyarbakır Silvan İlçesinde incelemelerde bulunmaya geldiğini söyleyen Karaca,  ailelerle görüşüp taziye ziyaretinde bulunduğunu aktardı.

‘EĞİTİME DEVAM EDEMEDİĞİNDEN YAŞAMINA SON VERDİ’

İntihar eden gençlerden birinin okulda çok başarılı olduğunu ancak ailesinin maddi durumundan kaynaklı bir işte çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Karaca, söz konusu gencin eğitim yaşamını devam ettiremediğinden dolayı bunalıma girdiğini ve bu nedenle hayatına son verdiğini belirtti.

‘KORKU İMPARATORLUĞU’

Ailelerin, yaşadıkları sorunları açıkça ifade edemediğini, bunun da Türkiye’de oluşturulan korku imparatorluğundan kaynakladığını ifade eden Karaca, ailelerin baskı ve ötekileştirmelere maruz kaldığını bu yüzden insanların susturulmaya mahkum edildiğini belirtti. Karaca, ailelerin çocuklarına ekmek getirme derdine girdiklerinden dolayı çocuklarının yaşadıkları travmaları göremediklerini ifade etti.

‘İNTİHARLAR ENGELLENEBİLİR’

İntihar eden gençleri geri getiremeyeceklerini ancak ülkenin kaynaklarını adil ve eşit bir şekilde paylaşabileceklerini söyleyen Karaca, birlikte umutlu bir gelecek kurabileceklerinin altını çizdi. Karaca, “Herkesin adaletli gelir, hakkaniyetli ve liyakatli iş beklentilerine cevap vererek, gençlerimizin intiharını engelleyebiliriz” dedi.

 ‘ACI REÇETE’

Diyarbakır Silvan'da ve Türkiye'nin dört bir yanında tek adam rejiminin halkın önüne “acı reçete” bıraktığını kaydeden Karaca, “Tek adam rejimi geldiğinde ülkemiz uçacak diyenler evet ülkemiz uçuyor ama ülkemiz uçurumdan aşağı uçuyor” diye belirtti.

‘İNSANLAR BİR LOKMA EKMEĞE AÇ’

Gençlerin sesinin ve isyanının saraydan duyulmadığını belirten Karaca, şunları söyledi: “Çünkü saraydaki tek adam kendine öyle bir dünya kurmuş ki yazlık saraylar, kışlık saraylar, uçan saraylar, yüzen saraylar ve adını bile anamadığımız sofralarda gününü gün etmekte, keyif çaylarını içmekte ancak vatandaşımız bırakın keyif çayı içmeyi vatandaşımız evine ekmek götürecek bir lokma ekmeğe muhtaç durumda.”

Kaynak: Diyarbakır Söz