Çocuklardan tarihi mekânda namaz etkinliği

Diyarbakır'da çocuklara yönelik Hazreti Süleyman Camii'nin yanında düzenlenen namaz etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberler 04.09.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu tarafndan, Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camiinin yannda Hayat Namazla Güzeldir isimli etkinlik gerçekletirildi.

Etkinliin düzenlendii alana yaknlaryla birlikte gelen çocuklar, Namazm çok Seviyorum, Kl Beni Ey Namaz, Namaz Klyorum çünkü Rabbimi Seviyorum, Ben Namazsz Yaayamam, Namaz Kötülüklerden Alkoyar, Namaz Cennetin Anahtardr, Nimj Situna Dn e ve Nimj Mifteha Behet Ye yazl pankartlar açtlar.

çocuklarn ikindi namazn cemaatle klmalarnn ardndan etkinlik, Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Platforma çkan çocuklarn ayet ve hadis okumalarnn ardndan namazla ilgili ilahiler seslendirildi.

Namazn önemine dair katlmclara konuma yapan limler ve Medreseler Birlii (ttihad-ul Ulema) Üyesi Remzi Uçar, çocuklarn, kendilerini namaz klmaya tevik eden ebeveynleri için kyamet gününde ahit olacaklarn söyledi.

Uçar, Sizin dualarnz u çocuklardr. Allah, Hazreti Peygambere hitaben, Ehline namaz emret ve sen de namaza devam et! dedi. te sizler, Muhammed Mustafann yolunun takipçilerisiniz. Onun gibi, kendi ailelerinize, kendi çocuklarnza, Evlatlarmz! Bugün Hayat Namazla Güzeldir program var. Gelin, sahabeler de ahit olsun, Hazreti Süleyman Camiinin yannda, sahabelerin yan bandaki u meknda namaz kln. Tüm dünyaya, bizlerin Hazreti Muhammedin yolunda olduumuzu gösterin. dediniz. Ey anne ve babalar! u çocuklar sizin kyametinizdir. Sizin ahiretiniz u çocuklardr. dedi.

çocuklarnzn alnndaki nur, sizin yüzünüze aksedecektir

Ebeveynlerin çocuklarn namaz klmaya tevik etmelerinin önemine vurgu yapan Uçar, unlar söyledi: Peygamberimiz, demolu ölürse amel defteri kapanr. Üç ey vardr ki onlar kapanmaz. Bunlar; sadaka-i cariye, arkada braklan faydal ilim, ebeveynine dua eden salih çocuk. diyor. Baknz, sizler öldükten sonra da u çocuklar ellerini açp sizin için duada bulunacaklar. Her namaz vaktinde öyle seslenecekler: Rabbim! Beni, anne-babam ve müminleri kyamet gününde affeyle. te, bu dualardan mahrum kalmamak için çocuklarmz namaza tevik etmemiz lazm. Onlar namaza göndermemiz gerekmektedir. Kyamet günü yüzü aydn olanlardan, nur olanlardan olmak isterseniz namaz klmanz lazm, namaza tevik etmeniz lazm. Ey anne ve babalar! Kyametin nuru sizi bekliyor. çocuklarnzn alnndaki nur, sizin yüzünüze aksedecektir.

Konumann ardndan çocuklarn namazla ilgili sergiledii tiyatro gösterimi, katlmclar tarafndan ilgiyle izlendi. Etkinlik, yaplan duayla sona erdi.

Ana Sayfaya Git