Çocuklarımıza işkence yapılıyor

Evlat nöbetindeki baba: Eylemimizden rahatsız olanlar, çocuklarımıza işkence yapıyor

Haberler 06.12.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen 247 ailenin Diyarbakr HDP l Binas önünde balattklar evlat nöbeti, 826nc günde de devam etti. 2019da 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için eylemini sürdüren Celil Begda, Buras Kandile açlan kap. Eylememizden rahatsz olduklar için çocuklarmza ikence yapmaya balamlar dedi.
HDP l Bakanl binas önünde evlat nöbeti tutan 247 ailenin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eyleminde 824üncü güne girildi. Eylemi ilk balatan Hacire Akar ile birlikte 33 aile, çocuklarna kavutu. 2019da kaçrlan olu Yusuf için nöbetini sürdüren Celil Begda, eylemlerinden rahatsz olan terör örgütünün çocuklarna ikence yapmaya baladn belirtip, çocuklarmz kandrld. Teslim olan çocuklardan aldmz bilgilere göre, bizim çocuklarmza ikence yapyorlar. Bizim eylemimizden rahatsz oldular. Artk bu binaya bile bakacak halimiz kalmad diye konutu.
CHP lideri Kemal Klçdarolunun Helallik isteyeceiz sözünü hatrlatan Begda, Klçdarolu ve Akenere sesleniyorum. Helal edin diyor. Biz hiçbir zaman onlar helal etmiyoruz. çocuklarmz getirsinler. Bizim evlatlarmzdan ellerini çeksinler. Burann bir kaps Meclis, bir kaps Kandil. Benim çocuum bu binadan götürüldü. Yuvam dald. Bu analarn, babalarn evlatlarn versinler. Bunu bize yaatmaya kimsenin hakk yok. çocuklarmza ikence yapyorlar, bask kuruyorlar dedi

YAVRULARIMIZDAN NE STEDLER

Anne Ayten Elhamam da 3 yldr hakl olan davalar için mücadele ettiklerini vurgulad.

Evlatlarmzdan, cierlerimizden, yavrularmzdan ne istediler? Onlardan hiçbir ey istemiyoruz. Sadece kuzularmz istiyoruz. Dalarda, talarda kurtlara, kulara yem olmasnlar. Her iki, üç ayda yüreimizi yakyorlar. Öldü diyorlar. Fotoraflarn yaynlyorlar. Öldüüne inanmyorum. çocuklarmz, inallah hepsi yayordur. diyen Elhamam, anne ve babalar olarak ylmayacaklarn kaydetti.

Bin yl da geçse evlatlarn alacaklarn dile getiren Elhamam, unlar ifade etti:

Ne haklar var, evladm versinler. HDPnin bir kaps Kandile bir kaps Meclise açlyor. Artk HDPyi istemiyoruz. Anayasa Mahkemesine bütün anne ve babalar olarak diyoruz ki, HDP kapatlsn. Artk evlatlarmz versinler. Bizim yüreimiz, cierimiz yand. Artk hiçbir annenin cieri yanmasn. Bütün gençlere sesleniyorum. HDPye kanmasnlar. HDP gençleri kandrp PKKya satyor.

ZMRDEN GELP KATILDILAR

zmirden 7 yl önce 19 yanda kandrlarak daa götürülen olu Abdulkadir için Tekirdadan gelerek eylem yapan Esmer Kaman, çocuunu almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan söyledi.

Olundan bugüne kadar hiç haber alamadn ifade eden Kaman, HDPye tepkisini dile getirerek, Bütün çocuklar daa götüren onlardr. Bütün anneler, onlara lanet okuyor. dedi.

Oluna seslenen Kaman, Olum ne olur geri dön. Oras senin yerin deil. Gel, güvenlik güçlerimize, polisimize teslim ol. diye konutu.

Kz Gülcana kavuma ümidiyle eylem yapan baba Necmettin Biçer ise evladn almadan gitmeyeceini vurgulad.

Eyleme kararllkla devam edeceini anlatan Biçer, daa kaçrlan çocuklara seslenerek, Gelin, devlete, güvenlik güçlerimize teslim olun. Ülkemiz büyük. Orada kesinlikle sizi kandryorlar. Gelin, güvenlik güçlerimize teslim olun. Kzm, beni duyuyorsan, görüyorsan gel. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git