Çocuklarımıza işkence yapılıyor

Evlat nöbetindeki baba: Eylemimizden rahatsız olanlar, çocuklarımıza işkence yapıyor

Çocuklarımıza işkence yapılıyor

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 247 ailenin Diyarbakır HDP İl Binası önünde başlattıkları evlat nöbeti, 826’ıncı günde de devam etti. 2019'da 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için eylemini sürdüren Celil Begdaş, "Burası Kandil´e açılan kapı. Eylememizden rahatsız oldukları için çocuklarımıza işkence yapmaya başlamışlar" dedi.
HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan 247 ailenin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eyleminde 824'üncü güne girildi. Eylemi ilk başlatan Hacire Akar ile birlikte 33 aile, çocuklarına kavuştu. 2019'da kaçırılan oğlu Yusuf için nöbetini sürdüren Celil Begdaş, eylemlerinden rahatsız olan terör örgütünün çocuklarına işkence yapmaya başladığını belirtip, "Çocuklarımız kandırıldı. Teslim olan çocuklardan aldığımız bilgilere göre, bizim çocuklarımıza işkence yapıyorlar. Bizim eylemimizden rahatsız oldular. Artık bu binaya bile bakacak halimiz kalmadı" diye konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun 'Helallik isteyeceğiz' sözünü hatırlatan Begdaş, "Kılıçdaroğlu ve Akşener´e sesleniyorum. 'Helal edin´ diyor. Biz hiçbir zaman onları helal etmiyoruz. Çocuklarımızı getirsinler. Bizim evlatlarımızdan ellerini çeksinler. Buranın bir kapısı Meclis, bir kapısı Kandil. Benim çocuğum bu binadan götürüldü. Yuvam dağıldı. Bu anaların, babaların evlatlarını versinler. Bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Çocuklarımıza işkence yapıyorlar, baskı kuruyorlar" dedi

YAVRULARIMIZDAN NE İSTEDİLER

Anne Ayten Elhamam da 3 yıldır haklı olan davaları için mücadele ettiklerini vurguladı.

"Evlatlarımızdan, ciğerlerimizden, yavrularımızdan ne istediler? Onlardan hiçbir şey istemiyoruz. Sadece kuzularımızı istiyoruz. Dağlarda, taşlarda kurtlara, kuşlara yem olmasınlar. Her iki, üç ayda yüreğimizi yakıyorlar. 'Öldü' diyorlar. Fotoğraflarını yayınlıyorlar. Öldüğüne inanmıyorum. Çocuklarımız, inşallah hepsi yaşıyordur." diyen Elhamam, anne ve babalar olarak yılmayacaklarını kaydetti.

Bin yıl da geçse evlatlarını alacaklarını dile getiren Elhamam, şunları ifade etti:

"Ne hakları var, evladımı versinler. HDP'nin bir kapısı Kandil'e bir kapısı Meclise açılıyor. Artık HDP'yi istemiyoruz. Anayasa Mahkemesine bütün anne ve babalar olarak diyoruz ki, HDP kapatılsın. Artık evlatlarımızı versinler. Bizim yüreğimiz, ciğerimiz yandı. Artık hiçbir annenin ciğeri yanmasın. Bütün gençlere sesleniyorum. HDP'ye kanmasınlar. HDP gençleri kandırıp PKK'ya satıyor."

  İZMİR’DEN GELİP KATILDILAR

İzmir'den 7 yıl önce 19 yaşında kandırılarak dağa götürülen oğlu Abdulkadir için Tekirdağ'dan gelerek eylem yapan Esmer Kaman, çocuğunu almadan HDP il binası önünden ayrılmayacağını söyledi.

Oğlundan bugüne kadar hiç haber alamadığını ifade eden Kaman, HDP'ye tepkisini dile getirerek, "Bütün çocukları dağa götüren onlardır. Bütün anneler, onlara lanet okuyor." dedi.

Oğluna seslenen Kaman, "Oğlum ne olur geri dön. Orası senin yerin değil. Gel, güvenlik güçlerimize, polisimize teslim ol." diye konuştu.

Kızı Gülcan'a kavuşma ümidiyle eylem yapan baba Necmettin Biçer ise evladını almadan gitmeyeceğini vurguladı.

Eyleme kararlılıkla devam edeceğini anlatan Biçer, dağa kaçırılan çocuklara seslenerek, "Gelin, devlete, güvenlik güçlerimize teslim olun. Ülkemiz büyük. Orada kesinlikle sizi kandırıyorlar. Gelin, güvenlik güçlerimize teslim olun. Kızım, beni duyuyorsan, görüyorsan gel." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz