Polis olacaktı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde oturdukları kerpiç evin çökmesi sonucu enkaz altında kalan kızları Güneş (14) ve Dindar'ı (13) kaybeden Demiroğlu ailesi, kalacak yerleri olmadığı için çadırda yaşıyor. Acılı baba Hamdullah Demiroğlu, kaybettiği kızlarından 8'inci sınıf öğrencisi Dindar'a verdiği sözün kendisini yaraladığını belirterek, "Kızıma söz vermiştim, 'Seni okutup polis yapacağım' demiştim, olmadı" dedi.

Haberler 08.04.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesine bal krsal Yaprakba Mahallesinde, cumartesi günü 11 nüfuslu Demirolu ailesinin kald iki katl kerpiç evin ksmen çökmesi sonucu göçük altnda kalan 9 kardeten Güne ve Dindar hayatn kaybetti. Maddi durumu kötü olan Demirolu ailesi için yaknlar, ykntlarn arasndan bulabildikleri kilim, perde ve ie yarar eyalar çkarmaya çalt.

Evinin çökme ann anlatan baba Hamdullah Demirolu, Olay annda uyumamtm daha. Saat 22.00 sralaryd. Yknt srasnda çocuklarm kontrol ettim. O srada kzlarm Güne ve Dindarn enkazda kaldn gördüm dedi.

KIZIMA SÖZ VERMTM, POLS YAPACAKTIM

Göçükte kaybettii kzlarndan Dindara okutup polis yapaca sözünü verdiini ifade eden acl baba Demriolu, Büyük kzm Güne, 14 yandayd 8inci snf bitirmiti, onun küçüü Dindar da 13 yandayd, bu sene 8inci snfa gidiyordu. Ben Dindara söz vermitim, demitim ki; Seni okutup polis yapacam, sözümün arkasndaym. Olmad. Demek ki nasip deilmi. Allahtan gelen her ey bam gözüm üstüne. Bizim Allaha, peygambere ve kadere inancmz varsa, böyle eylere de inancmz var. Kaderde ne yazlmsa ba göz üstüne diyeceiz diye konutu.

YARDIM TALEB REDDEDLM

Mevsimlik içi olarak çalan Demirolu, kalacak yerleri olmad için köylülerin AFADtan talep ettikleri çadrda yaayacaklarn söyledi. Daha önce evini onarmak için ilgili kurumlara yardm talebinde bulunduunu ve talebinin reddedildiini belirten Demirolu öyle konutu:

Ben daha önce çnara gidip 3 defa fakir fonuna dilekçe verdim, evime baklmadan reddedildi. Kimse gelip evimi kontrol etmedi. Benim de bu evi yapacak kadar gücüm yoktu. 9 çocuum vard. Sürekli çalyordum, sadece çocuklarmn okumasna ve onlarn doyurmasna yetiyordum. Ben 40 yandaym, hayatm çocuklarma adamtm. Hep çaltm, eimle çaltk. Bu çocuklar topraktan çkardk, çamurdan çkardk. Benim u anda oturacak evim yok. Allah raz olsun arkadalarmz AFADdan çadr istemiler, ben buraya çadr açacam ve imdi çadrda kalacam. çnarda çalmadm kap yok, her kesin kapsn çaldm. Hiçbir dönü olmad bana. imdi diyorum keke elimde olsayd, borca girip çocuklarma ev yapabileydim de bunu yaamasaydm. Demek ki kaderimde bu varm.

Ana Sayfaya Git