Covid-19 tedbirlerine uymayan iş yerlerine kapatma cezası

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler kapsamında Covid-19 tedbirlerine aykırı davranan 5 iş yerini kapattı.

Haberler 05.09.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

yerlerinin kapsna Bu yeri Covid-19 kurallarna uymad için bir gün süre ile kapatlmtr asan Belediye ekipleri, uyarlara uyulmamas durumunda yaptrmlarn devam edeceini belirtti.

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Ünal Koç, vatandalarn saln önemsediklerini ve denetimlerin titizlikle devam edeceini ifade ederek, çileri Bakanl tarafndan hayata geçirilen SDEM sistemi ile denetimlerin tek çat altnda kontrol edildiini söyledi.

Kayapnar Kaymakaml ve Belediye ekiplerinin 10 günlük süre içerisinde izolasyon, i denetimi ve ihbar ile ilgili 5 bin 817 denetim gerçekletirdiini belirten Koç, bu denetimlerde 154 ihlali tespit ettiklerini kaydetti.

Önümüzdeki süreçlerde de denetimlerin aralksz devam edeceine dikkat çeken Koç, kural ihlali yapan i yerlerine gerekli idari ve cezai ilemlerin uygulanacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git