Covid-19 tedbirlerine uymayan iş yerlerine kapatma cezası

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler kapsamında Covid-19 tedbirlerine aykırı davranan 5 iş yerini kapattı.

Covid-19 tedbirlerine uymayan iş yerlerine kapatma cezası

İşyerlerinin kapısına “Bu İşyeri Covid-19 kurallarına uymadığı için bir gün süre ile kapatılmıştır” asan Belediye ekipleri, uyarılara uyulmaması durumunda yaptırımların devam edeceğini belirtti.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç, vatandaşların sağlığını önemsediklerini ve denetimlerin titizlikle devam edeceğini ifade ederek, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İSDEM sistemi ile denetimlerin tek çatı altında kontrol edildiğini söyledi.

Kayapınar Kaymakamlığı ve Belediye ekiplerinin 10 günlük süre içerisinde izolasyon, iş denetimi ve ihbar ile ilgili 5 bin 817 denetim gerçekleştirdiğini belirten Koç, bu denetimlerde 154 ihlali tespit ettiklerini kaydetti.

Önümüzdeki süreçlerde de denetimlerin aralıksız devam edeceğine dikkat çeken Koç, kural ihlali yapan iş yerlerine gerekli idari ve cezai işlemlerin uygulanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz