Cumali döneminde yaşanan tecavüz!

Dönemin kayyımı Cumali Atilla döneminde işe alınan ve 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen M.D olayını, 5 yıl sonra HDP'li Milletvekili Güzel, meclis gündemine taşıdı. Olay İçişleri Bakanlığına soru önergesi olarak iletildi.

Haberler 15.06.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükpir Belediyesinin ilk kayym olan Cumali Atilla döneminde DOMDER bakan yardmclna getirilen M.D. isimli erkein 14 yandaki çocua tecavüzünü 5 yl sonra Meclise tayan milletvekili Semra Güzel, M.D.ye dair yürütülen soruturma ne aamadadr diye sordu.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine 2016 ylnda kayym olarak atanan ilk isim olan Cuma Atilla döneminde ie alnan müzik eitmeni ve Diyarbakr Domlar ve Romanlar Kültür Dayanma Folklor Gençlik ve Spor Kulübü (DOMDER) Bakan Yardmcs M.D. adl erkein 14 yandaki bir çocua tecavüz etmesini 5 yl sonra Meclis gündemine tad. Güzel, konuya ilikin çileri Bakan Süleyman Soyluya sorular sordu.

çOCUK SAVCILIKTAN KAçIRILDI

Tecavüze maruz braklan çocuun savclktaki ifadesinden kaçrld iddia edilen önergede, çocuk kendisine iddet uygulandn belirtmitir. Olayn aça çkmas sonucu tecavüz faili M.D.nin annesi gözaltna alnm, bir gün sonra da braklmtr. M.D. ise u an kayptr. M.D.nin daha önce de evli olduu iki kadna da iddet uygulad, çalt Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde ise bir kadn taciz ettii ve olayn üstünün kapatld ortaya çkmtr. M.D. burada çocuklara ve yetikinlere müzik eitimi vermektedir denildi.

GÜZELN SORULARI NELERDR?

Güzel, Soylunun cevaplamas istemiyle u sorular yöneltti:

*Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde kayym yönetimindeki bir çalan tarafndan bir çocuun tecavüze maruz brakld, Kongre Merkezinde bir kadn taciz ettii Bakanlnzn bilgisi dahilinde midir?

*M.D. isimli ahsn daha önce Kongre Merkezinde bir kadn taciz etmesi olay sonras Belediye yönetimi neden bu kiinin çalmasna izin vermitir? Belediye yönetimi Belediye çalanlarna taciz, tecavüz, iddet gibi konularda eitimler vermekte midir?

*Kongre Merkezinde yaanan taciz olay sonras tacizin üstü kimler tarafndan kapatlmtr? Sorumlular hakknda balatlan bir soruturma var mdr?

*M.D.ye dair daha önce Belediye yönetimi tarafndan balatlm herhangi bir soruturma mevcut mudur? Mevcut ise gerekçesi nedir?

*M.D.nin 14 yandaki bir çocua tecavüz etmesine yardm ve yataklk eden kaç kii vardr? Bu kiiler hakknda yürütülen soruturma ne aamadadr?

*M.D.ye dair yürütülen soruturma ne aamadadr? Hala bulunamamasnn gerekçesi nedir?

*Kayym yönetimleri ie aldklar kiilerin daha önce kadna ve çocua yönelik suç ileyip ilemediini bir kriter olarak aratrmakta mdr?

Ana Sayfaya Git