Görüş Bildir

Cumali döneminde yaşanan tecavüz!

Dönemin kayyımı Cumali Atilla döneminde işe alınan ve 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen M.D olayını, 5 yıl sonra HDP'li Milletvekili Güzel, meclis gündemine taşıdı. Olay İçişleri Bakanlığına soru önergesi olarak iletildi.

Cumali döneminde yaşanan tecavüz!

Diyarbakır Büyükşpir Belediyesinin ilk kayyımı olan Cumali Atilla döneminde DOMDER başkan yardımcılığına getirilen M.D. isimli erkeğin 14 yaşındaki çocuğa tecavüzünü 5 yıl sonra Meclis’e taşıyan milletvekili Semra Güzel, “M.D.’ye dair yürütülen soruşturma ne aşamadadır” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 2016 yılında kayyım olarak atanan ilk isim olan Cuma Atilla döneminde işe alınan müzik eğitmeni ve Diyarbakır Domlar ve Romanlar Kültür Dayanışma Folklor Gençlik ve Spor Kulübü (DOMDER) Başkan Yardımcısı M.D. adlı erkeğin 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmesini 5 yıl sonra Meclis gündemine taşıdı. Güzel, konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorular sordu.

‘ÇOCUK SAVCILIKTAN KAÇIRILDI’

Tecavüze maruz bırakılan çocuğun savcılıktaki ifadesinden kaçırıldığı iddia edilen önergede, “Çocuk kendisine şiddet uygulandığını belirtmiştir. Olayın açığa çıkması sonucu tecavüz faili M.D.’nin annesi gözaltına alınmış, bir gün sonra da bırakılmıştır. M.D. ise şu an kayıptır. M.D.’nin daha önce de evli olduğu iki kadına da şiddet uyguladığı, çalıştığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde ise bir kadını taciz ettiği ve olayın üstünün kapatıldığı ortaya çıkmıştır. M.D. burada çocuklara ve yetişkinlere müzik eğitimi vermektedir” denildi.

GÜZEL'İN SORULARI NELERDİR?

Güzel, Soylu’nun cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“*Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde kayyım yönetimindeki bir çalışan tarafından bir çocuğun tecavüze maruz bırakıldığı, Kongre Merkezi’nde bir kadını taciz ettiği Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

*M.D. isimli şahsın daha önce Kongre Merkezi’nde bir kadını taciz etmesi olayı sonrası Belediye yönetimi neden bu kişinin çalışmasına izin vermiştir? Belediye yönetimi Belediye çalışanlarına taciz, tecavüz, şiddet gibi konularda eğitimler vermekte midir? 

*Kongre Merkezi’nde yaşanan taciz olayı sonrası tacizin üstü kimler tarafından kapatılmıştır? Sorumlular hakkında başlatılan bir soruşturma var mıdır?

*M.D.’ye dair daha önce Belediye yönetimi tarafından başlatılmış herhangi bir soruşturma mevcut mudur? Mevcut ise gerekçesi nedir?

*M.D.’nin 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmesine yardım ve yataklık eden kaç kişi vardır? Bu kişiler hakkında yürütülen soruşturma ne aşamadadır?

*M.D.’ye dair yürütülen soruşturma ne aşamadadır? Hala bulunamamasının gerekçesi nedir?

*Kayyım yönetimleri işe aldıkları kişilerin daha önce kadına ve çocuğa yönelik suç işleyip işlemediğini bir kriter olarak araştırmakta mıdır?”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi