Çüngüş skandalı görevden aldırdı

Diyarbakır Söz'ün 31 Ağustos'ta gündeme getirdiği Çüngüş'teki "sertifika skandalı" görevden aldırdı. Skandalların adamı Milli Eğitim Müdürü Taşçıer görevden alındı. Diyarbakır'a Antalya İl Müdürü Arslan getirildi.

Haberler 12.09.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sözün ortaya çkard çüngü ilçesindeki sertifika skandal olaynda ad geçen l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer görevinden alnd. Taçerin yerine 4 yla yakn süredir Antalya l Milli Eitim Müdürü görevini yürüten Yüksel Arslan atand

Göreve geldii ilk günden bu yana tartmal kararlara imza atan ve kurumda bürokratlarla yaad skandal tartmalar ve atamalarla gündeme gelen Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer, Milli Eitim Bakan Ziya Selcukun talimatyla dün görevinden alnd.

ADI YOLSUZLUKLA ANILIYORDU

Ad sk sk yolsuzluk ve usulsüzlük olaylaryla anlan Milli Eitim Müdürü Taçer son olarak 31 Austosta Diyarbakr Söz Gazetesinin manetten yaynlad çüngü ilçesinde sertifika skandal haberinde ad geçti. Sözün manetine tayp kamuoyunda büyük yank uyandran Sertifika Skandal haberiyle Taçeriin görevden alnmas beklenen bir gelime olarak yorumland.

çüngü ilçesindeki skandal olayda pandemi sürecinin balangcnda hijyen eitimi ad altnda açlan halk eitim merkezi kursunda yaklak 16 bin kiiye biner lira karlnda elektronik sertifika verildiini ortaya çkarmt.

DDALARA LKN GÖZDAI VERMT

Haberde, dönemin l Milli Eitim Müdür olan Faysal Taçer, yolsuzlk olayna ilikin olarak, Kim bu iddiada bulunuyorsa ilgili yerlere ikayet etsin. Sonucu kendisi görür. Buras Türkiye Cumhuriyeti. Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü ise Türkiye Cumhuriyeti Milli Eitim Bakanlna bal bir kurum. Dolaysyla bir bu kurumda herhangi bir faaliyet yürütürken, kanunlara tabiyiz. Keyfi her türlü uydurma iddialara tabi deiliz. Bizim böyle keyfi bir uygulama içerisinde olmamz mümkün de deil, duyup susmamz da mümkün deil. Zaten Kaymamaklk bu durumla ilgili tedbir alr almaz, ilgili ilçe müdürü aça alnd, soruturmalar balatld. Soruturma tamamland. Bakanlk müfettiine de bildirildi, valiliimizin de bilgisi dahilinde. Bu kurslarn açld sürecinde görevde olan ilgili ube müdürü tedbiren görevden uzaklatrld. Soruturmann sonucunu bakanlk yaknda bize bildirdikten sonra bizde bunu tebli edeceiz. Gereken disiplin cezalarn ve varsa idari tedbirleri uygulayacaz. eklinde açklamalarda bulunmutu.

TARIM BAKANLIINDAN GELMT

Taçer Tarm ve Orman Bakanl Avrupa Birlii ve D likiler Genel Müdürlüünde Genel Müdür Yardmcs iken, Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü görevine atanmt. Eitim ve Öretim alannda hiçbir faaliyeti olmayan Taçerin atamas o tarihte büyük tartmalara yol açmt. Göreve atanmasndan sonra, özellikle Öretmenlere kar taknd tavr, kulland hakaret içeren sözcüklerle sürekli tepki çeken isim olarak gündem olan Taçer, Diyarbakrn seçilmi milletvekillerine hakaretler içeren konumalarnn ses kaytlar da, bir süre önce sosyal medyaya dümütü.

ANTALYA MLL ETM MÜDÜRÜ GELD

Görevden alnmas, Diyarbakrdaki eitim camiasnda büyük sevinç ve yank bulan Taçerden boalan l Milli Eitim Müdürlüü görevine, Antalya l Milli Eitim Müdürü Yüksek Arslan getirildi. Arslann önümüzdeki günlerde, Diyarbakra gelerek göreve balayaca örenildi.

ARSLAN KMDR?

1970 ylnda çanakkalenin Bayramiç lçesinde doan Yüksel Arslan, ilk ve orta örenimini kendi ilçesinde tamamlam ve Uluda Üniversitesi lahiyat Fakültesinden 1993 ylnda mezun olmutur. çalma hayatna özel sektörde balayan Arslan, 1994 ylnda Zonguldak çaycuma Pansiyonlu Merkez Orta Okuluna Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öretmeni olarak atand. Askerlik hizmetini ksa dönem olarak tamamladktan sonra 1996 ylnda çaycuma çok Programl Lisesi Müdür Yardmcs, 1997 ylnda Müdür Bayardmcs, 2004 ylnda ayn okulun Müdürü olan Yüksel Arslan 2009 Ylnda Sivas Zara lçe Milli Eitim Müdürü olarak atand.

IRNAKTA GÖREV YAPTI

2012 ylnda rnak l Milli Eitim Müdürü olarak görevlendirilen Arslan, bu görevleri srasnda birçok kamu ve STKlarn yönetim ve denetim kurullarnda bulundu. Avrupa Birlii Eitim ve Gençlik Projelerinde yönetici ve yararlanc olarak görev ald. Bakanlmzca düzenlenen birçok seminer, kurs ve ura çalmalarna katld. çeitli Federasyonlara bal Ulusal Hakem ve l Hakemi görevlerinde bulundu. 20 Mart 2014 tarihinde atand Erzurum l Milli Eitim Müdürlüünden sonra 27.05.2016 tarihinde Antalya l Milli Eitim Müdürü olarak görev yapan Arslan evli ve iki çocuk babas.

Ana Sayfaya Git