Çüngüş skandalı görevden aldırdı

Diyarbakır Söz'ün 31 Ağustos'ta gündeme getirdiği Çüngüş'teki "sertifika skandalı" görevden aldırdı. Skandalların adamı Milli Eğitim Müdürü Taşçıer görevden alındı. Diyarbakır'a Antalya İl Müdürü Arslan getirildi.

Çüngüş skandalı görevden aldırdı

Diyarbakır Söz'ün ortaya çıkardığı Çüngüş ilçesindeki "sertifika skandalı" olayında adı geçen İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer görevinden alındı. Taşçıer’in yerine 4 yıla yakın süredir Antalya İl Milli Eğitim Müdürü görevini yürüten Yüksel Arslan atandı

Göreve geldiği ilk günden bu yana tartışmalı kararlara imza atan ve kurumda bürokratlarla yaşadığı skandal tartışmalar ve atamalarla gündeme gelen Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk’un talimatıyla dün görevinden alındı.

ADI YOLSUZLUKLA ANILIYORDU

Adı sık sık yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarıyla anılan Milli Eğitim Müdürü Taşçıer son olarak 31 Ağustos’ta Diyarbakır Söz Gazetesinin manşetten yayınladığı  Çüngüş ilçesinde "sertifika skandalı" haberinde adı geçti. Söz'ün manşetine taşıyıp kamuoyunda büyük yankı uyandıran "Sertifika Skandalı" haberiyle Taşçıeri’in görevden alınması beklenen bir gelişme olarak yorumlandı.

Çüngüş ilçesindeki skandal olayda pandemi sürecinin başlangıcında hijyen eğitimi adı altında açılan halk eğitim merkezi kursunda yaklaşık 16 bin kişiye biner lira karşılığında elektronik sertifika verildiğini ortaya çıkarmıştı.

İDDİALARA İLİŞKİN GÖZDAĞI VERMİŞTİ

Haberde, dönemin İl Milli Eğitim Müdür olan Faysal Taşçıer, yolsuzlık olayına ilişkin olarak, “Kim bu iddiada bulunuyorsa ilgili yerlere şikayet etsin. Sonucu kendisi görür. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurum. Dolayısıyla bir bu kurumda herhangi bir faaliyet yürütürken, kanunlara tabiyiz. Keyfi her türlü uydurma iddialara tabi değiliz. Bizim böyle keyfi bir uygulama içerisinde olmamız mümkün de değil, duyup susmamız da mümkün değil. Zaten Kaymamaklık bu durumla ilgili tedbir alır almaz, ilgili ilçe müdürü açığa alındı, soruşturmalar başlatıldı. Soruşturma tamamlandı. Bakanlık müfettişine de bildirildi, valiliğimizin de bilgisi dahilinde.  Bu kursların açıldığı sürecinde görevde olan ilgili şube müdürü tedbiren görevden uzaklaştırıldı. Soruşturmanın sonucunu bakanlık yakında bize bildirdikten sonra bizde bunu tebliğ edeceğiz. Gereken disiplin cezalarını ve varsa idari tedbirleri uygulayacağız.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

TARIM BAKANLIĞINDAN GELMİŞTİ

Taşçıer Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı iken, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştı. Eğitim ve Öğretim alanında hiçbir faaliyeti olmayan Taşçıer'in ataması o tarihte büyük tartışmalara yol açmıştı. Göreve atanmasından sonra, özellikle Öğretmenlere karşı takındığı tavır, kullandığı hakaret içeren sözcüklerle sürekli tepki çeken isim olarak gündem olan Taşçıer, Diyarbakır'ın seçilmiş milletvekillerine "hakaretler içeren" konuşmalarının ses kayıtları da, bir süre önce sosyal medyaya düşmüştü.

ANTALYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GELDİ

Görevden alınması, Diyarbakır'daki eğitim camiasında büyük sevinç ve yankı bulan Taşçıer'den boşalan İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksek Arslan getirildi. Arslan'ın önümüzdeki günlerde, Diyarbakır'a gelerek göreve başlayacağı öğrenildi.

ARSLAN KİMDİR?

1970 yılında Çanakkale´nin Bayramiç İlçesinde doğan Yüksel Arslan, ilk ve orta öğrenimini kendi ilçesinde tamamlamış ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1993 yılında mezun olmuştur. Çalışma hayatına özel sektörde başlayan Arslan, 1994 yılında Zonguldak Çaycuma Pansiyonlu Merkez Orta Okuluna Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. Askerlik hizmetini kısa dönem olarak tamamladıktan sonra 1996 yılında Çaycuma Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı, 1997 yılında Müdür Başyardımcısı, 2004 yılında aynı okulun Müdürü olan Yüksel Arslan 2009 Yılında Sivas Zara İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

ŞIRNAK'TA GÖREV YAPTI

2012 yılında Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Arslan, bu görevleri sırasında birçok kamu ve STK’ların yönetim ve denetim kurullarında bulundu. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projelerinde yönetici ve yararlanıcı olarak görev aldı. Bakanlığımızca düzenlenen birçok seminer, kurs ve şura çalışmalarına katıldı. Çeşitli Federasyonlara bağlı Ulusal Hakem ve İl Hakemi görevlerinde bulundu. 20 Mart 2014 tarihinde atandığı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden sonra 27.05.2016 tarihinde Antalya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Arslan evli ve iki çocuk babası.

Kaynak: Diyarbakır Söz