Dalgalı enerji dehşet saçtı!

Yenişehir ilçesinin Yaytaş Mahallesinin Ayşık mezrasında enerji dalgalanması yangına neden olurken jeneratör, yerleşik binasıyla beraber küle döndü, tesiste ise büyük hasara yol açtı.

Haberler 22.03.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hayvanclk alannda faaliyet gösteren tesisin jeneratör dairesi, çkan yangnda küle döndü. DEDAn zaman zaman yaatt enerji dalgalanmas yüzünden trafoda meydana gelen atelemenin sonucu yangn çkt belirlendi. Yangn Büyükehir Belediyesi tfaiye Ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülürken, tesiste büyük oranda maddi hasar olutu.

ELEKTRK DALGALANMASI

Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal Yayta mahallesine bal Ayk mezrasnda kurulu bulunan Besi Hayvancl ve Süt ürünleri Üretim Tesisinin jeneratör dairesinde sabah saatlerinde yangn çkt. DEDAn son yllarda skça yaatt enerjideki dalgalanmalarnn trafoda yaratt ateleme sonucu çkt belirlenen yangn ksa sürede yayld.

JENARATÖR VE BNA KÜL OLDU

Jenarötürün bulunduu bina ile çevresindeki tesisatlar alevler içerisinde kald. hbar üzerine olay yerine gelen Büyükehir Belediyesine bal itfaiye ekipleri yangna müdahale etti. Yangnn tesisin dier bölgelerini de etkisi altna almamas için tfaiye ekipleri youn çaba sarf etti. Uzun uralar sonucunda yangn kontrol altna alnarak söndürüldü.

MADD ZARAR BÜYÜK

Yangn nedeniyle jeneratör dairesindeki tüm ekipmanlar bata olmak üzere bina çevresindeki yap ve tesisatlar da kullanlamaz hale gelip küle döndü. Yaanan yangn ve enerjideki dalgalanma Tesisteki, Süt ve Süt ürünleri imalat bata olmak üzere büyük oranda maddi hasarn da olumasna neden oldu. Daha önce de DEDAn enerji dalgalanmas sonucu, yüzlerce dönüm ekili alan küle dönmütü.

MADURYETMZ GDERLSN

Onlarca kiinin istihdam edildii Canl Hayvan Yetitiricilii ile Süt ve Süt Ürünlerini barndran entegre tesisin yetkilisi Mehmet çakmak DEDAa veryansn ederek, tepki gösterdi. Yangnn enerji dalgalanmasnn trafoda yaratt kontaklama sonucu çktn belirten çakmak öyle dedi; Burada sürekli elektrik kesintileri ve dalgalanmalar oluyor. Sabahta elektrikteki dalgalanma, trafoda atelemeye, elektrik kontana neden olunca, çkan kvlcmlar yangna neden oldu. tfaiyeye haber verdik, ancak bir saat sonra gelebildiler. Geç kalmasna ramen, biz kendi imknlarmzla atei söndürebildik. Tesisin jeneratör dairesi tamamen küle döndü. tfaiye müdahale etmemi olsayd, çkan yangn tesisin dier alanlarna da sçrard. çok büyük bir faciay kl pay atlattk. Sadece jeneratör dairemizdeki hasar 400-600 bin lira arasnda. Elektrik kesintisi ve dalgalanma tesiste üretimi de durdurdu. Süt ve süt ürünlerimiz atl hale geldi? Yetkililere sesleniyoruz, bu maduriyetimiz giderilsin.

Ana Sayfaya Git