Dalgalı enerji dehşet saçtı!

Yenişehir ilçesinin Yaytaş Mahallesinin Ayşık mezrasında enerji dalgalanması yangına neden olurken jeneratör, yerleşik binasıyla beraber küle döndü, tesiste ise büyük hasara yol açtı.

Dalgalı enerji dehşet saçtı!

Diyarbakır’da hayvancılık alanında faaliyet gösteren tesisin jeneratör dairesi, çıkan yangında küle döndü. DEDAŞ'ın zaman zaman yaşattığı enerji dalgalanması yüzünden trafoda meydana gelen ateşlemenin sonucu yangın çıktığı belirlendi. Yangın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülürken, tesiste büyük oranda maddi hasar oluştu.

ELEKTRİK DALGALANMASI 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Yaytaş mahallesine bağlı Ayşık mezrasında kurulu bulunan Besi Hayvancılığı ve Süt ürünleri Üretim Tesisinin jeneratör dairesinde sabah saatlerinde yangın çıktı. DEDAŞ’ın son yıllarda sıkça yaşattığı enerjideki dalgalanmalarının trafoda yarattığı ateşleme sonucu çıktığı belirlenen yangın kısa sürede yayıldı.

JENARATÖR VE BİNA KÜL OLDU

Jenarötür'ün bulunduğu bina ile çevresindeki tesisatlar alevler içerisinde kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangının tesisin diğer bölgelerini de etkisi altına almaması için İtfaiye ekipleri yoğun çaba sarf etti. Uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

MADDİ ZARAR BÜYÜK

Yangın nedeniyle jeneratör dairesindeki tüm ekipmanlar başta olmak üzere bina çevresindeki yapı ve tesisatlar da kullanılamaz hale gelip küle döndü. Yaşanan yangın ve enerjideki dalgalanma Tesisteki, Süt ve Süt ürünleri imalatı başta olmak üzere büyük oranda maddi hasarın da oluşmasına neden oldu. Daha önce de DEDAŞ'ın enerji dalgalanması sonucu, yüzlerce dönüm ekili alan küle dönmüştü.

“MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN”

Onlarca kişinin istihdam edildiği Canlı Hayvan Yetiştiriciliği ile Süt ve Süt Ürünlerini barındıran entegre tesisin yetkilisi Mehmet Çakmak DEDAŞ'a veryansın ederek, tepki gösterdi. Yangının enerji dalgalanmasının trafoda yarattığı kontaklama sonucu çıktığını belirten Çakmak şöyle dedi; "Burada sürekli elektrik kesintileri ve dalgalanmaları oluyor. Sabahta elektrikteki dalgalanma, trafoda ateşlemeye, elektrik kontağına neden olunca, çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. İtfaiyeye haber verdik, ancak bir saat sonra gelebildiler. Geç kalmasına rağmen, biz kendi imkânlarımızla ateşi söndürebildik. Tesisin jeneratör dairesi tamamen küle döndü. İtfaiye müdahale etmemiş olsaydı, çıkan yangın tesisin diğer alanlarına da sıçrardı. Çok büyük bir faciayı kıl payı atlattık. Sadece jeneratör dairemizdeki hasar 400-600 bin lira arasında. Elektrik kesintisi ve dalgalanma tesiste üretimi de durdurdu. Süt ve süt ürünlerimiz atıl hale geldi? Yetkililere sesleniyoruz, bu mağduriyetimiz giderilsin."

Kaynak: Diyarbakır Söz