Darp yok düşmüştür

Uyuşturucu şüplesinin gözaltına alınaması sırasında annesine güvenlik güçleri tarafından şiddet uygulandığı yönündeki iddialar İl Valiliğince yapılan açıklamayla yalanlandı.

Haberler 27.05.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, polisin, uyuturucu üphelisi olunun gözaltna aln srasnda annesine iddet uygulad iddiasn içeren haberleri yalanlanlarken darp edildiini iddia eden 55 yandaki Kevser Demir ise suç duyurusunda bulundu.

Valilikten yaplan açklamaya göre, baz haber siteleri ve sosyal medya hesaplarnda, bir anneye polis tarafndan iddet uyguland eklinde iddialarn yer aldnn görülmesi üzerine, kamuoyunun doru bilgilendirilmesi amacyla açklama yaplmas gerei duyuldu.

NARKOTK OPERASYONU

Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, uyuturucu ve uyarc madde ticareti yapan kii ve organizasyonlara yönelik yapt çalmalar sonucunda tespit ettikleri S.Dyi, 18 Maysta, Balar ilçesinin Kaynartepe Mahallesindeki ikametinde gözaltna almak istedi. Bu srada babas N.D, annesi K.D. ve kz kardei F.D, görevlilerin önüne geçerek, gözaltna alma ilemini fiziki ve sözlü olarak engelledi ve S.Dyi ekiplerin elinden kaçrmaya çalt.

Anne K.D. ekiplerden sorumlu komiser yardmcsn kolundan srd srada düerek sol kolundan yaraland.

Gerçekleen bu mukavemet esnasnda 2 görevli vücutlarnn çeitli yerlerinden yaraland ve aldklar adli doktor raporlar sonrasnda, kendilerine mukavemet eden N.D, K.D. ve F.Dden ikayetçi oldu.

SORUTURMA BALATILDI

Bunun üzerine üpheliler hakknda, cumhuriyet savcsnn talimatyla soruturma balatld.

S.Dnin ikametinde yaplan aramada, üstünde 4 gram, ev içerisinde ise sata hazr halde 25 fiek olarak tabir edilen cinste hazrlanm 10,13 gram eroin ve 1,03 gram metamfetamin ele geçirildi.

S.D ile ayn adli çalma kapsamnda farkl adreslerde gözaltna alnan 3 üpheli, sevk edildikleri hakimlikçe, uyuturucu ve uyarc madde ticareti yapma ve salama suçundan tutukland.

Açklamada, Söz konusu haber ve paylamlarda yer alan iddialar gerçei yanstmamakta olup konuyla ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir. ifadesi kullanld.

SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan, olunun gözaltna alnmas srasnda dar edildiini öne süren 55 yandaki Kevser Demir (55) ise maruz kald ikence ve kötü muameleye ilikin suç duyurusunda bulundu. Demir, Türkiye nsan Haklar Vakf (THV) ve nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubelerine bavurdu.

BEN DARP ETTLER?

Demir, 18 Mays 2021 tarihinde akam saatlerinde yaanan olay öyle aktard: 8 çocuk annesiyim. Bir olum madde bamls. Evli ve bir çocuu var. Polislere de sordum olumu nasl tedavi ettirebilirim diye, bilmediklerini söylediler. çocuumu madde bamllndan kurtarmak istiyorum. ten geldim ve saat 18.15 gibi aadan barma sesleri geldi. Binadan birinin dütüünü sandm ve hemen kotum. Binada kiralk evim vard, alt katta ve baktm sesler oradan geliyor. Olum kiracnn yanna inmi, orada baktm 3 polis olumu yere yatrm, biri kelepçe takmaya çalyor, biri üstüne oturmu, dieri de boynunu tutuyor. Olum da anne, anne öldürdüler beni diye baryor. Ben de kotum içeri ve Allah için olumu vurmayn, suçu neyse götürün dedim. Bunun üzerinde polislerden bir tanesi saçmdan tutup sürükleyerek dar çkard. Bana tekme att, 3 diimi krd. Her tarafm morard, kolumu da krd. Dier 2 polis ise onu durdurmaya çalyordu beni dövmesin diye. Sonra kzm geldi ve Abimin suçu neyse götürün, annemi neden dövüyorsunuz dedi. Kzm da darp etti ve kollarn morartt. Ayn polis eski boksör olduunu söyleyip baryordu. Karnma vurdu ve merdivenlerden srt üstü dütüm.

BALAR KARAKOLUNA KAYET

Demir, Cumhurbakanl letiim Merkezine (CMER) ikayette bulunduu anlatarak, kendisini döven polisin bu olaydan sonra da tehditler savurduunu aktard: Ayn polis bizi tehdit ediyor. Balkonumuzun altna gelmi, eroinciler, eroinciler diye baryor. Ayn polis bizi tahrik ediyor ve 3 kii daha götüreceim diye tehdit ediyor. Devlet hastanesine gittim ve darp raporu aldm. CMERe yazdm, sessiz kalyorlar. Ben bir anneyim beni dövmeye haklar yok. Maddi manevi ben o polisten ikyetçiyim. Savcla daha gitmedim ama Balarda karakola gidip ifade verdim.

Ana Sayfaya Git