DEDAŞ şehri tahrip etti

DEDAŞ’ın çalışmalarıyla kentteki kaldırımları tahrip ettiğini belirten TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, DEDAŞ ve belediyelere kaldırımların düzeltilmesi uyarısında bulundu.

Haberler 06.08.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR--Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu, Dicle Elektrik Datm A..nin (DEDA) elektrik hatlarn yer altna almas srasnda kaldrmlarn tahrip edilmesiyle ilgili yazl açklamada bulundu.

DEDAn faaliyet yürüttüü bölge kentlerinde yaratt maduriyetlere ve kamuoyunda DEDA zulmü olarak belirtilen uygulamalara dikkat çekilen açklamada, ehirlerin tahribatlarnn öne gezilmesi istenildi.

YÖNETMELK DEKL

24 Aralk 2020de yaynlanan Büyükehir belediyeleri koordinasyon merkezleri yönetmeliin yaplan deiiklikle birlikte alt yap ile ilgili yaplacak kazlarn ksmi sorumluluunun büyükehir belediyesinden alnp ilçe belediyelerine verildii hatrlatlan açklamada, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yönetmelie istinaden baz sokak cadde ve meydanlarda altyap kazlarnn izin ve sorumluluunun ilçe belediyelerine devredildii hatrlatld.

KALDIRIMLAR ONARILMADI

2021 yl itibariyle yaplan deiiklik sonucu kentte alt yap çalmalarnn nasl sorumsuzlukla yürütüldüünün sonuçlaryla beraber ortaya çkt vurgulanan açklamada, DEDA, birkaç ay önce baz merkez ilçelerde ve çevre ilçelerde elektrik kablolarn yer altna almak için çalma balatmtr. Yaplan çalmalar srasnda gerekli önlemler alnmadan, kaldrmlar gelii güzel sökülmü, yaya ve araç trafii tehlikeye sokulmutur. Ayrca çalmalar tamamlandktan sonra kazlan kaldrmlar onarlmayarak çukurlar üzerine çakl serilmi ekilde braklmtr. Halkn saln, güvenliini tehlikeye atan ve kentin estetiini bozan, tahrip eden uygulama, merkez ve çevre ilçelerde hala devam etmektedir denildi.

DEDA VE BELEDYELERE UYARI

DEDAn, belediyeler ile protokol yaptn iddia ederek sorumluluu belediyelere yüklediine de atfta bulunulan açklamada, Nerdeyse tamam kayyumlar tarafndan yönetilen belediyeler ise hiçbir sorumluluk duygusu hissetmemektedir. lçe belediyeleri yeni yönetmelikle birlikte alt yap faaliyetlerini ilgili yollar hzlca hizmet verebilir hale getirmek yerine bu çalmalar izlemekle yetinmitir. Bata Diyarbakrn Kayapnar ilçesi olmak üzere onlarca cadde ve sokakta 2 ay akndr kaldrm onarm yaplmamaktadr. DEDA ve belediyeleri, halkn saln ve güvenliini tehlikeye atan bu uygulamalardan vazgeçmeleri ve tüm çalmalar teknie uygun olarak yürütmeleri konusunda uyaryoruz. En ksa sürede gerekli çalmalarn yaplmamas halinde, ilgililer hakknda hukuki yola bavuracamz belirtiyoruz. Kimsenin halkmzn saln bozmaya, güvenliini tehlikeye atmaya ve kentin estetiini bozmaya hakk yoktur diye belirtildi.

Ana Sayfaya Git