Dehşet saçtı!

Eşinden şiddet gören kadın 6 çocuğuyla baba evine sığınınca, dehşeti yaşadı. Cinnet getiren koca, eşini öldürdü, kızını, oğlunu, yeğeni ile baldızını yaraladı.

Haberler 29.01.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde einden iddet gören 6 çocuk annesi kadn, çocuklaryla birlikte baba evine snd. Dün akam saatlerinde barma vaadiyle tekrar eve götürdüü eini kuruna dizip öldüren cani koca Mehmet Büyük, olunu, kzn, baldz ile yeenini de ar yaralad.

DDET UYGULAYAN KOCA

Olay, Merkez Yeniehir ilçesi Hantepe Mahallesinde meydana geldi. Mehmet Büyük, 6 çocuk annesi Süryan Büyüke iddet uygulad. Defalarca baba evine snan Süryan Büyük, ei tarafndan ikna edilerek tekrardan evine döndü. Geçtiimiz günlerde ei tarafndan tekrar iddete urayan Süryan Büyük 6 çocuuyla birlikte tekrar babasnn evinin yolunu tuttu.

BABA EVNE SIINDI

Mehmet Büyük, düzeldiini ve bir daha asla iddet uygulamayacan idida ederek, eini ve ailesini ikna etmeye çalt. Kocasnn sözüne güvenen Süryan Büyük, tekrar evine döndü. Süryan Büyük, ölen saatlerinde olu Azad ve kardei Fatma S. ve kocasnn yeeni ile birlikte evde oturduu esnada, henüz belirlenemeyen bir nedenle einin silahl saldrsna urad.

E GEL GÜZEL ATE AçTI

çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil salk ve jandarma ekipleri sevk edildi. Salk ekiplerince yaplan ilk incelemede Süryan Büyükün hayatn kaybettii belirlendi. Olayda Fatma S., olu Azad ve Ebubekir ile kz Büyük yaraland. Yarallar, olay yerinde yaplan ilk müdahalelerinin ardndan ambulanslarla hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnd. Süryan Büyükün cansz bedeni ise otopsi yaplmak üzere morga kaldrlrken polis olayn ardndan kaçan zanlnn yakalanmas için geni çapta inceleme balatt.

AKRABALARI OLAYI ANLATTI

Süryan Büyükün akrabas Mehmet Aslan, Mehmet Büyükün, eini yeni eve tanaca vaadini vererek düzeldiini plan ile katlettiini söyledi. Aslan, Yaklak 10 yldr kocasndan iddet görüyordu, birkaç kez anne evine snmt her seferinde alp götürmütüler. Bu son olayda da iddet artnca tekrardan anne evine snd. Anne evine geldikten sonra gelip baryor hatasn anladn, kendi aralarnda anlamaya varyorlar. Diyarbakr merkezde ev tutmaya karar veriyorlar krsal mahallede oturmamak için. Yeni evine tanaca vaadiyle eyalar toplamak için eski evine götürüyor. Her ey gayet güzel güllük gülistanlk iken planl bir ekilde baldz ile eini köye götürerek eski evinin içinde ei, çocuu baldz ve bir yeeni var iken pompal tüfekle taryor. Ei orada rahmet ediyor, baldz ar yaral, kendi çocuu kaçarken bacandan yaralanm. Adam uan kaçak, araçla kaçyor. 2 kadn biri öldü dieri ar yaral, yaral olan kadnn 2 yetim çocuu var ei 2 yl önce kanserden hayatn kaybetmiti. 3 aileyi yok etti. Yetkililerden istediimiz bu tür olaylarn son verilmesi. En ufak bir ikayet bile olsa göz önünde bulundurulmas gerekiyor. Kadnlar öldükten sonra zanllarn yakalanmas bir çözüm deil, önemli olan bunu yapmadan önce önlemek, kadn 6 defa ikayette bulunmu dedi.

Olayla ilgili balatlan inceleme sürüyor.

Ana Sayfaya Git