Dehşet saçtı!

Eşinden şiddet gören kadın 6 çocuğuyla baba evine sığınınca, dehşeti yaşadı. Cinnet getiren koca, eşini öldürdü, kızını, oğlunu, yeğeni ile baldızını yaraladı.

Dehşet saçtı!

Merkez Yenişehir ilçesinde eşinden şiddet gören 6 çocuk annesi kadın, çocuklarıyla birlikte baba evine sığındı. Dün akşam saatlerinde barışma vaadiyle tekrar eve götürdüğü eşini kurşuna dizip öldüren cani koca Mehmet Büyük, oğlunu, kızını, baldızı ile yeğenini de ağır yaraladı.

ŞİDDET UYGULAYAN KOCA

Olay, Merkez Yenişehir ilçesi Hantepe Mahallesi’nde meydana geldi.  Mehmet Büyük, 6 çocuk annesi Süryan Büyük'e şiddet uyguladı. Defalarca baba evine sığınan Süryan Büyük, eşi tarafından ikna edilerek tekrardan evine döndü. Geçtiğimiz günlerde eşi tarafından tekrar şiddete uğrayan Süryan Büyük 6 çocuğuyla birlikte tekrar babasının evinin yolunu tuttu.

BABA EVİNE SIĞINDI

Mehmet Büyük, düzeldiğini ve bir daha asla şiddet uygulamayacağını idida ederek, eşini ve ailesini ikna etmeye çalıştı. Kocasının sözüne güvenen Süryan Büyük, tekrar evine döndü. Süryan Büyük, öğlen saatlerinde oğlu Azad ve kardeşi Fatma S. ve kocasının yeğeni ile birlikte evde oturduğu esnada, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşinin silahlı saldırısına uğradı.

EŞİ GELİŞİ GÜZEL ATEŞ AÇTI

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan ilk incelemede Süryan Büyük'ün hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda Fatma S., oğlu Azad ve Ebubekir ile kızı Büyük yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  Süryan Büyük'ün cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken polis olayın ardından kaçan zanlının yakalanması için geniş çapta inceleme başlattı.

AKRABALARI OLAYI ANLATTI

Süryan Büyük'ün akrabası Mehmet Aslan, Mehmet Büyük'ün, eşini yeni eve taşınacağı vaadini vererek düzeldiğini plan ile katlettiğini söyledi. Aslan, "Yaklaşık 10 yıldır kocasından şiddet görüyordu, birkaç kez anne evine sığınmıştı her seferinde alıp götürmüştüler. Bu son olayda da şiddet artınca tekrardan anne evine sığındı. Anne evine geldikten sonra gelip barışıyor hatasını anladığını, kendi aralarında anlaşmaya varıyorlar. Diyarbakır merkezde ev tutmaya karar veriyorlar kırsal mahallede oturmamak için. Yeni evine taşınacağı vaadiyle eşyaları toplamak için eski evine götürüyor. Her şey gayet güzel güllük gülistanlık iken planlı bir şekilde baldızı ile eşini köye götürerek eski evinin içinde eşi, çocuğu baldızı ve bir yeğeni var iken pompalı tüfekle tarıyor. Eşi orada rahmet ediyor, baldızı ağır yaralı, kendi çocuğu kaçarken bacağından yaralanmış. Adam şuan kaçak, araçla kaçıyor. 2 kadın biri öldü diğeri ağır yaralı, yaralı olan kadının 2 yetim çocuğu var eşi 2 yıl önce kanserden hayatını kaybetmişti. 3 aileyi yok etti. Yetkililerden istediğimiz bu tür olayların son verilmesi. En ufak bir şikayet bile olsa göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kadınlar öldükten sonra zanlıların yakalanması bir çözüm değil, önemli olan bunu yapmadan önce önlemek, kadın 6 defa şikayette bulunmuş” dedi.

Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler