Demirel'e, 7.5 yıl hapis

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, tutuklu yargılandığı davada 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 15.07.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda geçen yl 13 Aralk günü tutuklanan HDP Diyarbakr Milletvekili çalar Demirelin Terör örgütüne üye olmak, Terör örgütü propagandas yapmak ve Kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmama suçlarndan 10 yldan 23 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davann görülmesine Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Durumaya, Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan çalar Demirel, SEGBS sistemine çkmak istemediini belirterek katlmad. HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiitalp ve mam Taçerin de izledii durumada çalar Demirelin avukatlar hazr bulundu.

AVUKATIN SÜRE STEM REDDEDLD

Durumada ilk söz hakk verilen Cumhuriyet Savcs, sank çalar Demirelin Terör örgütü üyelii suçundan cezalandrlmasn ve tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi. Daha sonra söz alan Demirelin avukat Reyhan Yalçnda Baydemirin, bilirkii raporuna kar süre istemi, yarglamann geniletilmesi talebi ve müvekkilinin durumaya getirilmesi talebi, mahkemece reddedildi. Daha sonra söz alan avukatlar Reyhan Yalçnda Baydemir, eyhmus Bayhan ve Mesut Beta, savunma için süre verilmemesi nedeniyle savunma haklarnn kstlandn belirtti.

Durumaya ksa bir ara veren mahkeme heyeti, sank çalar Demireli Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7.5 yl hapis cezasna çarptrd. Demireli Terör örgütü propagandas yapmak ve Toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet suçundan beraat ettiren mahkeme, tutukluluk halinin devamna karar verdi.

Ana Sayfaya Git