Demokrasi şehidi toprağa verildi!

Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Halit Gülser için tören düzenlendi

Haberler 21.07.2016 - 09:14 Son Güncelleme : 21.07.2016 - 09:14

Fetullahçı terör örgütü FETÖ/PDY yandaşları tarafından yapılan darbe girişiminde Ankarada şehit olan özel harekat polisi Halit Gülser için Diyarbakırda cenaze töreni düzenlendi. Kürtçe ağıt ve zılgıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan şehit polisin daha önce Sur ilçesinde yapılan operasyonlara katıldığı ve yaralandığı öğrenildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yaptığı darbe girişiminde füzeyle vurulan Ankara Gölbaşında Özel Hareket Şube Müdürlüğünde şehit olan Diyarbakırlı özel hareket polis memuru Halit Gülser için cenaze töreni düzenlendi.

CENAZE TÖRENİ

Şehit polisin cenazesi, yaklaşık yüz araçlık bir konvoy eşliğinde havalimanından Özel Harekat Şube Müdürlüğüne getirildi. Cenaze törenine Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdanın yanı sıra şehit polisin mesai arkadaşları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polisin yakınları cenaze töreninde kürtçe ağıtlar yakarken, bazı yakınları fenalık geçirdi.

Törenin ardından tekbirler eşliğinde omuzlara alınan şehidin cenazesi, Dicle İlçesinde toprağa verildi.

Fetullahçı terör örgütü mensuplarının darbe girişimi sırasında şehit edilen Halit Gülserin, daha önce Sur ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında yaralandığı

MİDYATTAKİ CENAZE

Ankara Gölbaşındaki polis özel harekat merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi Velit Bekdaş, memleketi Mardinin Midyat İlçesinde düzenlenen törenle dua ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis 29 yaşındaki Velit Bekdaş için memleketi Midyatta cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Ak Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Mardin Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun, şehidin annesi Leyla ve babası Abdulkadir Bekdaş ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yakınları tarafından şehidin baba evinin bulunduğu Yunus Emre Mahallesi, Türk Bayrakları ile donatıldı. Şehit Bekdaşın cenazesi, baba evinde alınan helallik sonrası törenin yapılacağı Estel Köşk Meydanına getirildi. Bu sırada alanda toplananlar, Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları attı. Şehit polis Velit Bekdaşın özgeçmişinin okunmasının ardından Mardin Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun, bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından cenaze namazını Mardin Müftü Yardımcısı İsmail Ünal kıldırdı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır