Demokrasi şehidi toprağa verildi!

Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Halit Gülser için tören düzenlendi

Demokrasi şehidi toprağa verildi!

Fetullahçı terör örgütü FETÖ/PDY yandaşları tarafından yapılan darbe girişiminde Ankara'da şehit olan özel harekat polisi Halit Gülser için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlendi. Kürtçe ağıt ve zılgıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan şehit polisin daha önce Sur ilçesinde yapılan operasyonlara katıldığı ve yaralandığı öğrenildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yaptığı darbe girişiminde füzeyle vurulan Ankara Gölbaşı'nda Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde şehit olan Diyarbakırlı özel hareket polis memuru Halit Gülser için cenaze töreni düzenlendi.

CENAZE TÖRENİ

Şehit polisin cenazesi, yaklaşık yüz araçlık bir konvoy eşliğinde havalimanından Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Cenaze törenine Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'ın yanı sıra şehit polisin mesai arkadaşları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polisin yakınları cenaze töreninde kürtçe ağıtlar yakarken, bazı yakınları fenalık geçirdi.

Törenin ardından tekbirler eşliğinde omuzlara alınan şehidin cenazesi, Dicle İlçesi'nde toprağa verildi.

Fetullahçı terör örgütü mensuplarının darbe girişimi sırasında şehit edilen Halit Gülser'in, daha önce Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında yaralandığı

MİDYAT'TAKİ CENAZE

Ankara Gölbaşı'ndaki polis özel harekat merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi Velit Bekdaş, memleketi Mardin'in Midyat İlçesi'nde düzenlenen törenle dua ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis 29 yaşındaki Velit Bekdaş için memleketi Midyat'ta cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Ak Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Mardin Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun, şehidin annesi Leyla ve babası Abdulkadir Bekdaş ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yakınları tarafından şehidin baba evinin bulunduğu Yunus Emre Mahallesi, Türk Bayrakları ile donatıldı. Şehit Bekdaş'ın cenazesi, baba evinde alınan helallik sonrası  törenin yapılacağı Estel Köşk Meydanı'na getirildi. Bu sırada alanda toplananlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Şehit polis Velit Bekdaş'ın özgeçmişinin okunmasının ardından Mardin Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun, bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından cenaze namazını Mardin Müftü Yardımcısı İsmail Ünal kıldırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz