Depremde kurtuldu çadır kentte öldü!

Depremzede Halise Dorudemir, çadırkentten çıkarken, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yakını Mahmut Çevik ise ağır yaralandı.

Haberler 13.03.2023 - 00:07 Son Güncelleme : 12.03.2023 - 23:07

Depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki Dicle Nehri kıyısında oluşturulan çadırkentte yaşayan Halise Dorudemir ile Mahmut çevike otomobil çarptı. Dorudemir olay yerinde yaşamını yitirirken çevik ise ağır yaralandı.
Kaza, Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki bulunan çadırkent girişinde meydana geldi. Halise Dorudemir ile yakını olduğu öğrenilen Mahmut çevik, yolun karşısına geçmek isterken sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 BEF 31 plakalı otomobilin çarpması sonucu savruldu. Sürücü daha sonra yan tarafta bulunan 34 DDA 464 plakalı otomobile de çarparak yoldan çıktı.

DEPREMDE KURTULDU KAZADA ÖLDÜ

Kazada Dorudemir olay yerinde yaşamını yitirirken, çevik ise ağır yaralandı. çadırkent içerisinde bulunan sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından çevik ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerinde yol tek taraflı olarak kapatıldı. Otomobilin sürücüsü gözaltına alınırken; polis kazayla ilgili olarak inceleme başlattı.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Depremde evi hasar gören Dorudemirin cenazesi merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi. Dorudemirin cenazesine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyad Ceylan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve çok sayıda kişi katıldı. Dini vecibelerin ardından Dorudemirin cenazesi toprağa verildi.

OĞLU CEZAEVİNDE BULUNUYOR

Dorudemirin siyasi suçtan tutuklu oğlu Mahfuz Dorudemirin ise İnsan Hakları Derneğinin (İHD) ağır hasta tutuklu listesinde yer aldığı belirlendi

Ana Sayfaya Git